Tuesday, January 13, 2009

Krisis Gas!

sheesh! krisis gas di zagaziq dah berlaku!!
anda tahu tak apa benda krisis ni? gas untuk masak tuh dah tak dijual di tempat gue!
patutla ku rasa dah kira nak masuk sebulan tak dengar bunyi "ketung ketang" tong gas kat luar tuh.

rumah saya dah kehabisan gas! agak ribut juga bila dengar tak ada jual gas nih..cemana nak masak! apa nak makan! nampaknya krisis ni akan berpanjangan selagi perang berlaku..

mesti anda terkejut kan kenapa berkait dengan perang..emm..sebabnya didengari tong gas tuh di gunakan untuk buat bom! kira tong gas diseludup masuk ke Palestin..emmm..maybe nak bantu orang sana.

Mesir kan sempadan sahaja dengan Palestin kat Sinai nun (sinai ni macam area bukit2)..well sebut pasal Sinai..Insha Allah winter break ku akan pegi sinai..tempat pelancongan nih..kalu Sabah ada Gunung kinabalu,Mesir ada Sinai..haa di anggap sebegitula.

Harap sangat dapat pegi Sinai!! bila kat Sinai tu merupakan sempadan Palestin,Mesir dan Jordan! walaa~~ mesti syok2!!

Tetapi krisis gas ni berlaku di zagazig sahaja ka? Apik! cemana kat mansurah? Zu! cemana kat kaherah? ust Firdaus! cemana kat Tanta?

So solution yang kami buat nak atasi masalah nih,kami beli dapur elektrik.Gosh! dapur elektrik kira macam dah laku kat kedai wei,sebab bila ustaz tolong belikan kan satu kedai ni,dapur elektrik tuh dah habis..kena tunggu 10 hari untuk ada yang baru.

Syukur kat tempat lain still ada,walopun agak mahal 199 L.E,tapi ku tak sanggup untuk tunggu 10 hari..Harap sangat gas dijual semula! tak syok pakai dapur elektrik,but kena syukur juga.

7 comments:

Ms_Mui2 said...

pipah..xpe
ko msak je cam kat mnja rsa
hahahah

fa-aja-aja said...

hahaha..

eihhh sapa la tu a siap pikir siang ikan di sana

ngiahaha

Ms_Mui2 said...

kurang asam ko

Firdaus Kamal said...

Yg sbnrnya ambubah rumah sy pun habis jugak smlm.. tapi pagi tadi pi tgk dkt kedai, mcm baaaanyakk jee lagi ambubah dkt tanta ni.. hehe jgn jeless~ =D

owh! lupa nak komen! masak guna dapur eletrik nda BEST!.. hehe Lmbt kan?! =p

Geebah said...

ooo nih dimaksudkan dalam berita tadi. kan kerajaan tah pape, rakyat sendiri buat inisiatif tolong. fa, slamat guna dapur elektrik! ngehe

fadzlin hasani said...

emm jgn lupa janji.heheheh

pinkRose said...

pa,jum pg sinai!!hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails