Tuesday, February 3, 2009

Muzium Yunani Rom

Muzium ini didirikan pada tahun 1891 untuk memelihara bahan-bahan sejarah yunani dan rom yang pernah menguasai Iskandariah satu ketika dahulu.terdapat dalam lingkungan 50 ribu benda seni yang di gunakan anatra abad 3 hingga 5 masihi di dalam muzium ini.

em,apa yang saya lihat..muzium nih dah dijadikan sebagai perpustakaan..gabung 2 fungsi..muzium dan library..so bila kat dalam tuh memang agak terkejut!

Jangan tunggu lagi..



ukiran yang cantik..

Alexander!!


Kat luar dah bole nampak macam2..



Kolam buatan..ehe

besar kan!!!

Puas hati nih kalu study,berapa ramai orang masuk pun x akan rasa bising



amoi! i bet u noe sumthing with tis pic



Antara benda2 antik..


kalau nak di ikutkan,banyak lagi section2 yang letak bahan sejarah..tapi kami diberi masa 30 minit sahaja..nak bejalan agak besar tempat nih!
so snap sekadar yang mampu..

enjoy it! ;D

p/s actually before posting,i made it draft..tp kedudukan dah salah..patut atas journey entry tuh,so bcoz of tired uploading pics,i publish je la kat bawah ni.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails