Tuesday, March 3, 2009

Saya reserved!!

di waktu petang..i texted my dad 

"salam..abah di mana?  on la skypeee..lama nda cakap dengan abah"

within 10 minutes i got called through skype.. from alamin99 (my dad)

Abah : eloooo..siapa tuhh..buat apa di sanaa tuu..(sambil pura2 becakap loghat sabah yang amat pekat)
   fa    : Abaaahhhhh..ngeee..bla bla bla (i was frustrated for tat time as my skype is very bad in connection..and my voice sounds putus2..)
abah  : mana webcam? nampak ka muka abah? ada perubahan muka abah? ka makin hensem?
      fa : perasan!!! makin bulat adalaaa

xxxxxxxxxxxxxxx

    fa : Abah!!!! saya mau reserved laptop abah!!..miahaha..kalu abah beli baru,bagi saya laptop                tuh..

abah : uinaaa..awal jugak meng'reserved'..buruk betul..hahaha (ekceli,die baru pakai sebulan)

     fa : aishhh..mestilaaa...nanti orang ambil..nda bulih

abah : alaaa...amat sudah reserved tuh tauuu..kenapa juga mau laptop abah

     fa : eeee amat mana suka XXXXX abah tuhhh..nda best dia cakap laptop tuh..laptop saya nda            powerlaaa..nda dapat guna windows..

xxxxxxxxxxxxxxx

    fa : abah...apa cerita baru di sana? benjamin button tuh bes ka bah? yang brad pitt tuhkan!                cerita pasal apa tuh?

abah : ooo ituh...memangla bes..sebab abah yang belakon dalam tuh..(perghh)..itu cerita pasal      dia start tua..undur2 jadi muda..jadi kanak2..jadi baby..masuk dalam perut ibu..jadi setitik     darah..jadi sperma..time banyak2 tuh dia berebut2..dia menang..~

fa : huh?!?! aaahhh..betul ba bah..tipu betul..(i dunno sama ada betul or x..malas nak tanya lebih2,bikin panas my dad nih..haha so tukar topik lain)

xxxxxxxxxxxxxx

     fa : cerita lain lagi apa?

abah : Be****** (i dunno ekceli what title is tat coz his voice also putus2)

     fa : cerita apa tuh? siapa pelakon dia?

abah : Tom John..

    fa  : siapa Tom john?? siapa tuh?

abah : ala...adik beradik Tom John tuh ba..yang abang dia Tom Yam..

    fa  : hahahaha..(punya kuat me gelak time nih)..ish my dad nih..

xxxxxxxxxxxxxxx

fa : abah bila lagi abah mau jalan2 pegi europe? kalu abah jalan,bagitau saya..nanti saya pun boleh pegi europe,jumpa abah di sana..hahaha..murahkan tiket dari tempat saya ni..tapi abah kena pegi time saya cutila

abah : buat apa mau pegi europe..abah mau pegi zagaziq..

fa: haish..buat apa pegi sini..pegi europelaa~..eh abah! hari tuh abah pegi China berapala tuh? murah ka?

abah: ooo ntah..lupa berapa harga tiket..naik Air asia murah ba tu..duduk dalam kargo..

fa : haish..bikin panas betul..abah tidur hotel mana la?

abah: tidur atas katil..

uwaaaaa...geramnya becakap dengan my dad nih..tapi me juga balik2 ketawa..hahhaa

p/s saja mengisi ruang post kali ini disebabkan dah lama menyepi..hehe

9 comments:

Geebah said...

serius lawakkk glerr ur dad!!

mesti geramkan...hehe

Anonymous said...

pot..
rindu abah aku!!!
perangai abah ko sebijik dgn abah aku.suka buat lawak tah hape2!
aku tanya lain jawab lain..
rindu my dad!!
kalau abah aku buat lawak,aku je yg gelak coz aku je yg paham..org lain senyap jak!!
RINDU!!
kirim salam kat abah ko ek!

intan

dda=) said...

haha...sy juga tergelak sorg2 baca ni ba..eh..betul ke aku ckp ni..hihi...no wonder la nape abg kamu juga sebegini...like father like son..but..i like~~..wink..wink..hahhaa

fa-aja-aja said...

"aku pun ketawa sorang2 ba baca ni"..hehe..baru betul.

abg sy sebegituka? hehe..xtau pula..agak a..tp menyerlah kelawakan bodoh di rumah tuh abang asad dan abah..si abg udin ni senyap2 sikit,tp mmg pndi jgla berlawak.

;p

fa-aja-aja said...

oh intan..haha..abah kita serupa..

tapi if my dad berlawak..kami semua faham kecuali my adik bongsu yang masih ting.2..

yang lucu my dad ckp kt adik nih..

"sann..ko tggu la nnti msuk ting.3..baru ko faham tuh..nnti pndi ketawa sorang2 ko tuh"

hahaha

so tiap kali dia blur,kami ckp

"baa tggu ting.3..pndila ko ktawa sndiri2 tuh"

myn said...

p0t,lawaknye....
myn bce gelak s0rg2 nih!!!!!!
kuikuikui...?^^

Deanona said...

lawak la ur dad fifah~! hahaha!

syazwaney said...

haha.. FUNNY!!!

Ms_Mui2 said...

ngiahahaha...ayh pipah kiut...
^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails