Sunday, March 15, 2009

Too many things..


Usrah mingguan kali ini buat kat taman tema (ku tak sangka zagaziq ada taman ni)..usrah hanya 15 minit je sesi ta'aruf ahli baru..then lepas tuh main!!..naqibah nak jadikan usrah nih agak menarik for tis time maybe..so mainla kereta dalam air tuh..langgar2..tapi amat penat kayuh..adui...plus pakai skirt,betul2 xtau ada main2.heh~

but something happened yg buat ku menjerit dan agak nightmare..habis je main kereta air tuh,dah nak balik..singgah beli eskrim.so dalam2 jalan2 tuh (stil dlm tmn tema) jumpalah tis lil girl around 2 yers old,pakai baju sejuk tebal2.keseorangan.dan amat comel jalan bertentangan dgn ku..so tarik perhatian dia sambil buatla muka2 (imagine sndiri if jmpa bdk kecik cemana),jadi lil girl nih pandangla sy sambil berjalan tuh..so me pun habis je buat2 muka..terus jalan pegi tempat aiskrim..tiba-tiba..

saya terdengar jeritan dari depan..sorang ayah dan sorang ibu menjerit2 sambil tengok arah saya..uishh apahal nih..so saya pun tengok tepi arah budak kecik tuh!..engam2 saya tengok budak tuh..budak tuh dah menjunam masuk dalam sungai!!! time tu saya hanya sempat tengok kaki dia terbalik..badan dah awal2 masuk sungai..aku jadi kaget sekejap!!

apalagi..tengok si ayah dah pecut masuk terjun dalam sungai..budak pompuan 2 tahun tuh wei!! (tapi aku stil kaget,terlekat kaki ini)..saya just tengok budak tuh dah terapung2 menghadap langit..(syukur sangat sbb dia pakai baju tebal kalis air tuh!!)..at last,syukur die selamat..mak aih..loman jantung eden.

****************

Semalam ada penutupan Festival Zagaziq kat DPMZ..agak meriah dan macam2 persembahan like pentomen,nasyid..(guys yg buat smua nih..ustaz + doktor)..agak lucu juga pentomen,jalan citer punya suspen siap kuar lagu james bond..konon nak pegi berperang pertahankan negara..tup tup..lastnye duduk atas kerusi jawap paper exam..perghhh..xleh blah~

Nasyid pula..adedey.2 group yang buat.dorang nih memain ke ape..siap gelak2..dah kena usik oleh ikhwah2 tuh..tapi group yang serius nyanyi tuh agak bes juga suara dorang smua..dan baru time tuh baru kenal nama ahli2 kuliah ku sndiri though my guys takla ramai (sesi ta'aruf after tat) ..siap sorang lecture mate nih,kalu pakai kopiah lain bebenor muka die..siap konfius dia ke nih..lol..

MC pula..Ustaz Hanif dan Ustaz Hidayat..loyar buruk..asik kena mengena antara dorang..jadinye..ngee..i dapat hadiah sempena Nisa' Games..johan catur..wee~ bila berdiri nak pegi amik hadiah tuh..MC tuh buat lawak ke ape..me tak dengar pun sebab nerves..haha..Balqis yang bgtau..MC tuh cakap

"catur nih permainan agak rumit ye..saya kalu main pun tak penah menang2..jadi yang main nih memang bijak pandai..jadi para ikhwah silalah berhati2 dengan perempuan sebegini"

lol..kureng punye MC..ada maksud lain ke tuh..

***********

Minggu ini juga saya dapat souvenier form my bestie!! thax zuu..dia pegi London hari itu dan belikan saya keychai bus double Decker kaler merah tuh..sukeeeenye!


13 comments:

Geebah said...

pergh johan catur! bangga saya fa! muahz congrats! fa u buat muka apa sampai budak tuh jalan tak pandang depan nih.... *_*

fa-aja-aja said...

thx gib!
lol..xda pn bt muka sgt..
just time tuh i "chaq2" dgn die..cemana ek..
tuh yg mcm "alalala..comelnye dierrrr"..trs mcm nk buat2 cubit die,tp xbuatla..saja bajet..ngehh

Ms_Mui2 said...

uina..jatuh sngai lagi tu
napa ko xjd heroin kejp pipah,ngiahahaha
slmtkan bdk tu
keh3

~~~~~

ingt xtime kat matrik ko lwn ctur ngan bdk a** tu??heheeh
ak ingt lgi,1st time org tgur kite bsing kat blkng tme kliah.hisshhh tiba2 je c a** tu,haha,,ak tgelak smpai nanges ni. SSSSSSSSHHHHHHHHHH

fa-aja-aja said...

haha..tah la mui..mybe sbb time tuh bapa dia dh pecut 100 meter msuk sungai..tuh ak kaku kjp..

oh yg tuh..ntah..tiba2 ni ba kena tegur..mendidih eden..dia yg sibuk kat port kite..kan kan..

Ms_Mui2 said...

a'a..dgn beg lptop dia lgi..kah3
ak dr awl siap tgk..
'dia ni nk dduk ats ke hri ni??'
ngiahahahha
ish...

roserz said...

laa..penat je taip komen pjg2 semalam..tak tersent ke??hukhuk..taip balik..haha

kepada lelaki diluar sana...AWAS dengan gadis nih..sila berhati2 dgn die yer..haha..

waa..seriau cite psl dak kecik tu..mst comel je die jln terkedek2 pastu berdebush masuk sungai..apala mak ayah die..da tau kawasan tu mndtgkan bhy kt anak..pegang la ank tu betul2..huh..(igtkn mula2 td mak ayh die mrah kt ko sbb wat muke kt ank die..haha)

fa-aja-aja said...

hehe..siyes sbb dia jatuh sungai!
xsilap ada je parents dia kt blkg tuh..
tapi dorg jln lmbt sket..huhu

pinkRose said...

ha fa,ambl pngajran kat pristiwa ni.len kli jgn bt mka g kat bdak kcik.kuikui..kang ada yg worse lg dri jtuh sungai..hahaha

tahniahla sbb ko mng catur,bangga aku jdi rumate ko.wahaha

utz.hanif 2 jeles sbnrnya.sbnrnya pompuan la yg kna hati2 dgn lelaki mcm ni.hehe.ha,pdan mka dia sbb ckp org mcm 2 kat khalayak rmai.hee,geraam aku.

and,pantomen tu lucu gila,smpi skg kalo aku ingat time dorg bt plan mcm nk pg brprang 2,ktawa sorg2 aku.hahaha.bole bg award dorg ni.hehe

keychain 2 aku jeles gila!!!!

fa-aja-aja said...

apalaa! org tgh baca anat dia gitau suda komen..nda dpt fokus suda ni..ngee

wei itu bt muka scr otomatik npak bdk kecik!
haha pasal pentomen tuh..mmg lucu! mcm2 gaya kuar..berenang..terbang..lol

keychain jgn jelesss...bheee

roserz said...

alaaa..rumet..cakap je la face to face....hahhaaa

hafiz said...

wah johan catur ba dia...
kalau ak ikut mesti ak menang lawan ko tu kan haha.. :P

fa-aja-aja said...

wekk..teda kemenangan mutlak..dlu lawan kt library mcm seri tau..haha 1-1

hafiz said...

hoho xpa len kali boleh rematch kalau x puas ati nnt ak bg kalah ko kaw2 pya ;p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails