Friday, July 10, 2009

Matrouh V2

Hola~
next..we go to Pantai Cleopatra..
tempat ni ada hamam(tempat bersiram/bilik air) Cleopatra tau!
after tis,i will explain to u all how cleopatra built their own hamam..she is kind of intelligent woman la..

guess who?
Cleopatra la nih kan..nge

Tadaaaa! believe it or not..inilah hamam tuh..mesti tak sabar nak tengok kat dalam kan..
scroll down babe!


eh,lupe2...interprem sekejap..kiki...


inside..agak crowded la juga..sbb small space..huhu..kena redah laut tuh nak masuk cni..lencun baju ku..plus got a tiny cut on my feet..adeyy...licin la dan batu karang tuh..

ok,dalam ni ada 3 lubang..lubang pintu masuk,dan dua lubang untuk pengaliran air laut


first hole nih air masuk..ini kawasan air laut yang deras,so air akan masuk dalam hamam ni
dapat imagine kan bila tengok air ni deras semacam


second hole,air keluar..bahagian kat luar lubang ni air laut dah slow down..
see..means that,air musta'mal sentiasa terganti or else..no more air musta'mal.


outside view..

peace!...hihi

overall,nice place la kan dan macam tak pecaya mandi kat dalam tuh...haha..
punya susah payah..but who knows,zaman dulu tak macam rumah sekarang..
hatta bilik air sendiri pun jauh2..sampai rumah dah busuk balik..ekeke

enjoy reading!

^-^

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails