Friday, July 10, 2009

Siwa V2

Lets continue our reading..hehe..

Jabal Mautah merupakan tempat kubur 2 firaun pada zaman dulu kala..tapi selain firaun ada juga kubur2 askar masa perang dunia ke-2 dulu..kira dah bercampur aduk

lagi...kat dinding jabal nih ad alukisan yang menceritakan mengenai kisah perkahwinan cleopatra & marc Anthony

mesti pelik kan..kenapa tempat saya pergi nih nama Cleopatra sentiasa ada..sebabnya tempat saya pegi nih merupakan kawasan jajahan die..haha..cleopatra ada ramaikan,tapi cleopatra ini saya tak tahu generasi ke berapa.


Jabal Mautah [Mount of the dead]
if u take a closer view..jabal nih ada lubang2 boleh nampak dari jauh

inilah pokok kurma..tapi buah kurma tuh still hijau lagi

see the signboard..

at the peak


this is the hole i told u before..actually,dalam lubang nih la the dead body kena letak dan ditimbus.

on the way down..

ha..ini u all kena klik untuk dapatkan large image,nak fokuskan OASIS tuh,can u see it?
tapi yang peliknye,tasik oasis nih masin tau! tasik mana ada masin kan..
the reason is unknown..hehe


Bait Nafiesah yang sentiasa cool..;p

sejenak : actually,saya tak naik pun jabal nih..sebab perlu bayar 15 LE..hm,setakat lubang2 nak tengok,baik tggu di bawah je..kiki..

3 comments:

Ms_Mui2 said...

eh,marc anthony tu bukan pnyanyi ke???hehehehehe

fa-aja-aja said...

ituhlaa..masa mula2 baca pamplet tuh me pun igt betul2 singer tuh..lol..rupa2nnya bukan..;p

Ms_Mui2 said...

oh,sma nm je la ni..lolz

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails