Tuesday, September 22, 2009

Siapa bertunang? *Jeng3*


TAHNIAH! MABRUK! CONGRATS!

termeterai la suda pertunangan antara

Athiruddin Amin & Ros Ernida Roslan

[font kaler pepel sbb baju raya dorang dua nih kaler pepel..hehe]



happy-happy face.. XD


disebalik kisah ini,aku berasa pelik..maka bermula la dialog aku dengan kakak

"Kak,bertunang ka suda tuh kalu kena sarung cincin? bukan kena ada majlis?"

"bertunangla suda tuhh..apa la ko ni"

"aik..selama ni aku ingat bertunang kena ada majlis,lepas tuh sign watikah/sijil,,iya la kan sebab sebelum ni semua yang aku kenal kalu dorang bertunang ada majlis,lagi la memperkukuhkan sangkaan aku"

"itu kalu dorang mau buat yang proper,buatla majlis..kan bertunang ni just antara dua keluarga,,dan tak boleh heboh2 sangat"


patutla sebelum ni masa saya kat mesir tuh mak pernah cakap dengan saya

"ko nak bertunang dulu pa?"

dalam hati berbisik

"ek eleh mak ni,,rilek2 suh orang bertunang,ingat saya ada duitkah mau buat majlis"

huhuhuhu..rupa2 nya macam nih ek bertunang

baik cikgu,saya faham!

:')




8 comments:

Nazeera Balqis said...

nti ko tunang,lg detail ko tau..kaka

Geebah said...

fa, congrats ur sista!

fa-aja-aja said...

qis~ ko dulula tunang,sbb ko sulung,,
gib~ not my sista..but my bro dear..hehe.thx

~{[-Da Lovers-]}~ said...

hahahaha macam menyindir I dgn aida je buat majLis time bertunang. wakakaka. takdeLa gurau2. tak terasa pon.

Langkah benduL!!!!!

azyy! kau harus bertindak!

ha, ipa apa Lagi? duit tak payah. tunang je terus. haha

fa-aja-aja said...

haha +.+'

edoraemon said...

mak kakak tanya tuh kak pot mo tunang ka?
naa..
ketara sudah ada calon nie kan
hahaha

fa-aja-aja said...

lol..bukanm,,dia takut sy ni jenis belajar ja..nda kisah benda2 tuh,,tuhla trs dia tnya mcm tuh.

roserz said...

haaa..lama suda nda buka blog ni..hehe..thanx for da entry..terasa segan sgt2 ni...hehe...sign watikah2 tu biasanya yg akk tau negeri sarawak je..sabah xtau..tp kalo kt semenanjung ni xde pon yg wat cmtu...ni semua adat je..lg 1..bgs juga kot kalo ade sign watikah tu..sbbnye ade bukti black & white si wanita tu adalah tunangan org..maka si lelaki lain tak boleh meminang atau berkahwin dgn pompuan tu selagi si dia bergelar tunangan org...ecececeh...simple2 sudah...^^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails