Wednesday, February 3, 2010

seriously,i can't be your navigation!

hai kawan, ;)

i think kan..im bad at maps..even gadget canggih like car navigation pun ku tengok still salah jalan..sebab dulu satu story when me,sis and his bf bejalan kat kl..u noe..that time im still a KK-ian,like first time jalan2 di KL..so went to this shopping complex midvalley kot,,when 3 of us nak pegi satu kedai ni,,,contoh macam Jusco etc ,i bole jalan kat depan dengan lajunya meninggalkan dorang berdua kat belakang,,memang gila yakin macam tau-tau je kedai tuh kat mana..haha dah la midvallet tuh besar kan.

Then my sis cakap, "kenapa ko jalan laju sangat,skil macam tau jalan ja" [ala-ala macam ni jg ayat]

so saya pun jawablah "ya ka? ntahlah kak,suda memang ada satu jalan ja,so ikut ja la bukan sesat pun" [ekekekek]

haha..tapi memang betul la,,perangai tuh muncul balik bila i kat mesir ni,,ada satu hari tuh i dan intan turun cairo..sebab we planned to watch a movie at city star..a big shopping complex juga,,so when we are quite lost in the building,i akan jalan dengan yakinnya dan intan akan mengekor sahaja..dan mula lah bila dah terpusing-pusing intan akan tegur

"ko sure ke nih pot jalan ni"

"maybe,,tapi macam salah kan..ko la! apasal tak tegur aku!"
"dah ko yakin je jalan,aku ingat ko tau! hahaha..kartun la ko pot"

"hahaha..sorry la intan,,aku memang mcm ni,"

i don't know la..memang i bila nampak je jalan macam nak masuk/jalan je ikut arah tuh

then story ke-dua..ini masa kat malaysia,,i dan intan juga berada dalam satu kereta menuju ke Kg.sungai ramal dalam kajang..but both of us tak tau jalan..so intan bawa car navigation dia,bajet nak guna ituhlah jadi pemandu arah.So,intan drive and i jadi co-driver.

so during the journey tuh,car navigation ni kadang2 tak betul kan..so intan suruhlah i tengok gadget tuh,,bagitahu kat dia nak belok mana,nak stop mana,mana ada traffic light..well i pun teruja ni nak tengok,,first time lah katakan godek2 benda alah tuh...haha..tapi memang time tuh petang dan agak sesak..so kitorang berdua agak nerves..hehe

so i pun tengoklah navigation tuh dan yakin ni bagitahu intan nak belok mana etc etc..berapa k/m lagi untuk sampai..then ...

intan : betul ke jalan nih pot??

me : SALAH [muka rilek nih bagitau..tanpa ada serba salah]

goshhh..i rasa intan time tuh sabar-sabar je lah dia dengar jawapan saya yang tak ada perasaan tuh..dah la tengah sesak kajang tuh..hahhaha..sorry intan!

bukan apa,,mula-mula analisis peta tuh memang dah sedar tersalah direction,tapi nak tunggu peta tuh "refresh" kan balik jalan yang sebenar.So buat muka slumber je lah kan..kang kalau i panik,intan lagi panik pula.hahaha. [banyak cantik muka aku..mentang2 bukan aku yang drive]


finally intan cakap kat housemate kitorang

"korang kalau berjalan,jangan bawa pot jadik pemandu arah!hahaha~"

aku redha :P

:
:
:
:
:
;
:
:
:
:


hehe..memori sesat di city star~

2 comments:

Ms_Mui2 said...

haha!lucu2..skali khatam baca blog ko nih..best2.

confident tu penting,tp overcnfident blh mbawa padah..wkakakaak!

fa-aja-aja said...

lol.
ceh ko mui,,,gaya lebat je.macam terror sangat..

2x5 je ngn aku..haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails