Saturday, March 20, 2010

Alice in wonderland,u ruined my day.


ALICE IN WONDERLAND

di sebabkan faktor-faktor yang agak lama tidak menonton wayang di panggung panggung berdekatan yang kalau nak pergi ambil masa 2 jam.itu bukan berdekatan.Ku gagahi juga untuk pergi kerana untuk mengisi jiwa jiwa kesepian.Oleh kerana 3D,jadinya ingin mencuba walaupun dapat tahu rekomen rekomen ALice ni just so-so sahaja,dan terbukti lower than so-so.wargh! melayang layang duit 30 genih saya instead of 15 genih.Mahal bapak petala langit kaca mata hitam 3D yang tak ada fungsi di bawah sinaran cahaya matahari.

Terasa memang tidak puas hati gila melihat wayang ituh,eh menonton.Kenapala sekarang berkurangan nya movie-movie aksi yang kalau tengok pasti akan punya meng 'up' kan my mood level.Please please please,kamu jangan nakal.Oh,saya memang discriminate movies,saya tidak akan menonton semua movies setiap kali released di cinema-cinema berjauhan.I sayang my money lebih.Itula bila tengok movie yang bukan aksi ni seperti Alice in dreamland tuh terasa nak balas dendam turun semula ke cinema 2 jam ni untuk beli tiket wayang aksi.Namun tiada.

Sehari sebelum mononton wayang,saya menonton Ninja Assasin di laptop-laptop berdekatan iaitu laptop saya.See,ini la yang di katakan aksi!! memang menyesal tahap maksima tak tengok di wayang movie ini,kalau tidak mesti akan rasa feeling lebih-lebih nak ikut lompat-lompat main benda 4 penjuru tajam terbang-terbang tuh.Pelakon utama nya ialah

"hai..nama saya Rain" [sila putar kembali iklan shampoo CLEAR tak silap]

memang Semattt.hiyakkkk!~~~

cerita mengenai waktu balik semula ke kampung belajar iaitu zagazig,di stesen tremco (bas mini),oh tak sangka ya hari khamis iaitu hari paling busy dan paling susah untuk dapat tremco balik ke zagazig,kawasan tremco zagazig memang akan lapang tanpa sebarang tremco,dan orang yang menunggu memang ramai gila,siap bawa beg beg baju macma nak balik kampung berhari-hari.Ok takpa,kita tengok situasi seterusnya.Setiap kali datang tremco,semua berlari2 kejar tremco nak berebut masuk tak kira lelaki atau perempuan.kami bertiga hanya kaget dan kaku melihat situasi baru ini.Ada siap orang arab ni lompat masuk ikut tingkap seh,kaget kaget.Kami terpaku tanpa ada gerakan,dalam hati ok takpa,biarkan..nanti kurang la orang.

jengjengjeng,sangkaan meleset,bukannya makin kurang orang..makin ramai ada lah.Pelik gila,mana keluar orang-orang arab nih pun tak tahu..sampai 5 tremco kami terlepas sebab tak mampu melawan badan-badan arab berhempas pulas masuk tremco.Entah tremco ke berapa tuh baru saya terkejar-kejar ni orang pertama lari sebaik sahaja tremco sampai,siap saya lagi pegi buka pintu tremco.hahaha.bangga sekejap,tetapi sah la kena tolak oleh orang belakang,,sakit dowh pakcik arab tolak.Saya dan intan berjaya memboloskan diri ke dalam perut tremco,tetapi sayang balqis tidak berdaya untuk masuk,sebab dia pakai baju kurung! bukaan langkah semesta alam tidak dapat dilakukan.hehehe,plus kepala dia kena himpit-himpit oleh arab.kesian roomate aku ni.ala bucuk bucuk.

dengan belas ihsan dari abang arab sebelah saya tuh,dia bagi juga ruang sikit untuk balqis dapat masuk dan duduk.Syukur,kami akhirnya dapat masuk dan pulang ke zagazig dengan hati saya yang hampa. ;(

1 comment:

Nazeera Balqis said...

sebab utma aku x dpat msuk sbb pkai bju krung?no,no.sbb arab tu mmg ganas!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails