Friday, August 6, 2010

Vampire Diaries


salaam.

Stefan , Elena , Damon

Adakah anda pernah menonton drama bersiri Vampire Diaries di rancangan astro channel "saya tak tahu channel berapa"
Well,saya hanya menonton di Mesir sahaja dengan meng download movie ini..internet di Mesir agak laju untuk download..satu movie sehari pun boleh siap..memang best.So bila rasa balik Malaysia tu dah assume unternet lambat giler,nak download pun mesti akan frust menonggeng.Namun semua permasalahan itu tidak muncul sebaik sahaja sampai di Malaysia kerana internet yang kami gunakan ialah UNIFI..dengan membayar RM 200 sebulan.Maka bila download Shrek Forever After hanya makan masa sekitar 15-20 minit.Wah wah..sila la bertukar ke UNIFI ya.Ok habis promote,lari topik dah kalau tulis karangan gerenti gagal.


Sebenarnya VD ni adaptasi dari novel die..ada 2 volume dah sekarang
Volume 1 - The awakening,The struggle,The fury & Dark reunion
Volume 2 - Nightfall,Shadow Soul & to be continued

Maka saya tengok movie dan baca novel nye.Namun jalan cerita movie tak sepenuhnya completely ikut buku sebab dalam buku ada incident tak logik untuk pemikiran manusia bila di adaptasi ke movie.But obviously vampire memang tak exist pun dalam dunia ni..cuma ada part dalam novel tu heroin dah mati awal2 tapi dengan kuasa ajaib dapat hidup semula jadi manusia,bukan jadi vampire.So kalau movie tu buat jalan cerita macam tu rasa mesti penonton cakap 

"hooo apa la heroin mati awal pula..habis cerita la tu"

atau

"apa punya cerita heroin hidup balik ni?"

Maka mungkin pengarah tak mahu penonton fikir macam tu,jadi dia pun buatla jalan cerita lain.hehe..sepanjang Season 1 of VD ni tak ada lagilah heroin mati.

Cerita vampire lain seperti Twilight eh? saya tak tengok pun..sebab tengok gambar Jacob Black kat poster,cover DVD macam semat dan hensem..tapi bila ada sekali tu tengok preview Jacob Black dalam movie tu rasa..perghh apesal spoil gile muka dia ni dalam alam maya???? tolak jadi bakal suami.Period.

VD season 2 will be release on this September.Remember that!

:
:
:
:
:


Tada!

gambar sama dengan header..hehe

Puas Hati bacaaaaa.satu hari satu buku.Sengaja habiskan lambat-lambat sebab sayang nak habiskan.sob sob.Buku terakhir pun sengaja bawa kat Malaysia nak baca.Tapi dah habis juga..sob sob

Abaaaahhhhh..jom pergi kedai buku lagi. 




2 comments:

SweetyMui2 said...

ko beli kat mana buku tu wei?mph ade x?aku xprasan plak.huhuh

fa-aja-aja said...

aku beli kat mesir..

ada kot kat MPH..ko try tnyaa,,aku either nak pegi MPH or kinokuniya. =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails