Thursday, November 11, 2010

Secreto

saya perasan "ketidak betulan fizikal" saya kadang-kadang akan muncul.Saya rasa bukan kadang-kadang,tapi memang hakikat sedemikian rupa.Dan saya tidak rasa orang sekeliling saya perasan apa yg saya perasan.Diri sendiri memang la saya perasan lebih.he he

Iaitu saya mempunyai alignment mata yang tidak lurus ataupun tidak selari.Anda faham kah apa yang saya cuba maksudkan? maksudnya mata kiri dan mata kanan saya tidak sama rata.Ataupun word yang paling sesuai intepretasinya tapi membuatkan saya terguris ialah MATA SAYA SENGET SEBELAH.sobssssss.Mata kanan saya ke atas sedikit berbanding mata kiri saya DAN untuk menambahkan tragis nya keadaan ini iaitu kadang-kadang MATA KANAN SEPET BANDING MATA KIRI. Dua kali sobsssss.

Nasib alignment mata tu just SLIGHTLY off the track je.So it's not a problem for me.

Memang ramai tak perasan keadaan ini kerana mereka perlu fokus melihat muka saya untuk mendapatkan kepastian.Manusia-manusia yang perasan benda ini dan tegur saya sambil cakap 

"eh ipa,mata ko senget sebelah,nanti kalau kawin kena pandai cari jurusolek bagi mekap nampak mata lurus" - kakak- (dia perasan waktu hari nikah dia)

"pot,mata ko sepet sebelah kan" -Balqis-

YA.HANYA DUA ORANG.

hanya dua orang yang perasan dan cakap.Tak termasuk yang perasan tapi takut nak tegur sebab taknak kecikkan hati saya.haha..kamon..saya tak kisah pun,just say it dan saya akan jawab benda merapu-rapu lepas tu ketawa terkekeh-kekeh. :P

Ini buktinya.Sila lihat dan amati.Pakai spek bagi yang rabun.Pakai lens bagi yang suka mata colour2.



SLIGHTLY.SLIGHTLYYYY.HEHE

:

Musim mata kanan sepet sebelah.









FINAL ATTEMPT TAKNAK NAMPAK SEPET

saya tak tahu gambar-gambar ini trick camera/webcam ke apa..tapi yang pastinya mata saya memang senget.

signal lepas ni,

(-- . _ ) or ( - . o)

hehe.faham2kan lah

p/s saya tidak sabar nak update blog mengenai kronologi untuk menjadi Miss Bracy.hehe

8 comments:

SweetyMui2 said...

pot..aku xtengok mata ko dulu..aku tengok kening!hahahah..tiggi wei kening ko

*carik keunikan..lol

fa-aja-aja said...

oohhh..kiki..kening aku x bentuk rainbow..tp tajam ka puncak.kelakarla ko ni mui,smua bnda baru ko pasan skrg kan! hehe

Azyy said...

ahahaha

lawak la entri ni.

mata sepet sebelah lg tu. mcm ko buat episod pulak

fa-aja-aja said...

apa tu buat episod..nda paham.

Azyy said...

episod la.. gambar yg d ambil pd hari yg berlainan. utk menampakkan betapa sepetnya sblh mata ko tu. ahaha

fa-aja-aja said...

ooo..mcm tu..actually nda pasan pun mata tu..cuma kebetulan bila tgok blk gmbr2 asik sepet ja mata kanan ni.kin pns.hihi

Guest said...

unik sungguh mata itu

fadzlin hasani said...

nmpak jerawat

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails