Wednesday, December 15, 2010

Kronologi menjadi wanita besi 2

SAMBUNGAN....


7 Nov 2010

Hari di mana Doktor gigi perlu membuat impression pada gigi saya.Impression ini macam tanah liat yang rasa mcam gula getah di gumpal-gumpal dan di tekapkan ke dalam gigi.





Begini la impression di ambil



Sakit waktu acuan besi itu di masukkan ke dalam mulut selepas itu baru doc tukar ke acuan plastik,doc sampai masukkan 3 jenis acuan mengikut saiz ke dalam mulut saya sebab bukaan mulut saya kecil.Huhuhuu.


9 Nov 2010

Hari tersebut gigi saya dimasukkan SEPARATOR


Separators are tiny rubber bands or springs that your orthodontist places between your back teeth. These separators prepare your mouth for braces by creating a small gap between these teeth.

Hari tersebut juga saya bayar separuh harga Kos Pemasangan 2500 L.E


:

Gap break 2 minggu sebab cuti raya haji

:


7 Dec 2010

Pemasangan braces bracket iaitu besi tu je,,wayar besi tak pasang lagi dan dipasang kat upper teeth dahulu.

:

:

keh keh keh bila dah pakai rasa macam nenek tua.balqis la ni cakap macam tu sebab tiap kali saya senyum nampak gigi buruk. T_T

:

:


Tapi mestilah kita pilih gambar yang paling cun dan muda kan?

HAHA

saya ada je gambar macam nenek tua,saya tengok pun saya rasa nak ketawa. ;P




BERSAMBUNG.....




1 comment:

Nazeera Balqis Mohammed Asif said...

knpa x letak gmbr tu?nk gelak sma jg ni...haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails