Thursday, December 2, 2010

Pyramid 2 : END

Pada cuti hari raya Aidiladha yang lepas,kami diberikan cuti seminggu,yah seminggu sudah kira sangat bahagia.Raya haji memang meriah di sini,itu terbukti dengan entri video saya yang lepas..hehe..wah sekarang post blog asyik guna video saja.Saya dah maju setapak dalam dunia blogging. :P

Maka kami mempunyai pengunjung dari Jordan yang bernama Maya ingin melancong ke Mesir.Maya ialah pelajar pergigian tahun 4 di Jordan.Welcome maya to Egypt :).Actually maya sepupu kepada jiran saya yang bernama Nadiah.Oleh itu,kami sebagai jiran yang baik berbesar hati untuk mengikut mereka tour Egypt.Walaupun hakikatnya kami nak ikut sebab dalam program Tour bersama Nadiah ada pergi ke Giza,Pyramid.Heloo siapa yang sampai-sampai sahaja ke Mesir hingus hingusan muda mudi yang tidak pergi direct ke piramid itu sebagai destinasi pertama yang wajib untuk pegi hah? itulah KAMI.

T_T

Tahun 3 dah belajar di sini baru ada peluang,masa,keseronokan nak pergi.Iye lah,takkan pergi Pyramid sorang-sorang kot,apa yang seronok tanpa kawan di sisi bergembira bersama,maka sebab itu kena lihat jadual setiap kawan-kawan tersebut sama ada mereka ada masa terluang ke tak walaupun memang tahu jadual kelas tetap sama,kalau saya free mereka juga free tapi saja nak bagi alasan kukuh taknak kalah dengan mereka-mereka yang pergi Pyramid masa tahun 1 lagi.Heh.

So,Helooooo

 Pyramid

Dengan nama lainnya panggilan penduduk mesir kat sini ialah 

Al-Ahram



KAMI THE MOVIE. 
*euww siapew yew rajiew baceuw bukuew tuew*



batu Pyramid ni tak sangka besar macam ni bila dah dekat,tengok dari jauh dah angan-angan nak panjang sampai puncak.HAHA


ada lubang kan kat tengah-tengah tu,ada pintu masuk berpagar kat dalam tu,,situla makam firaun,tapi kami tak masuk pun sebab nak masuk tu kena bayar 100 L.E.Well,yang amazed kami hanya pyramid,bukan makam dia.Hehe.namun jika ada yang bayarkan saya 100 LE mestilah nak masuk ;p.


Maya yang bertudung putih bersih tu,tudung PUTIH BERSIH ya,bukan tudung putih yang sebenarnya light purple.


seronoknya ada kenangan bersama Pyramid.


maya dan nadiah gossip ape tah :P


Intan ketawa kemegahan sebab berjaya tawan Pyramid.


ini si pemalas turun tangga kat nun hujung tu,dia nak slide je terus turun bawah.


Next destination,pergi ke spot yang cantek punya nak buat gambar ala-ala kita boleh pegang puncak pyramid.


MACAM INI.

TAK PUN BEGINI.


INI SE ELOK ELOKNYA.


Akan menemui anda di pawagam-pawagam berhampiran

KETIKA FA BERTASBIH DI PYRAMID

*awww*

Iya,bisa di atur-atur dong,Iya udah,, ....(blur sebab tak tau bahasa indon nak cakap apa) 
-_-'


WAH WAH ini memang gerenti mumtaz la tahun 3.hahahaha.Aminnnnn!!



MANUSIA SINGA.


Sphinxxxx.Jauh sphinx tu dari tempat kami berada,,tak boleh pergi dekat.


ECEH! dah pandai main jentik-jentik sekarang.awwww *wink*


THE END.


Sangat gembira berada di Pyramid

^__________^ V

3 comments:

Nazeera Balqis Mohammed Asif said...

x ble blah fa bertasbih d piramid.bolela pot movie shooting pki kamera hp aku ja ek?hahaha

♥Shakila Seha Shaari♥ said...

bestnya kaka p piramid... saya mau pegi lg tp xtau bila dpt p lg...

fa-aja-aja said...

qis - wakaka,,ya nti guna hp ko ja la sng :P

seha - mau pg lg ka? hehe..akak x mo dh melainkan ada yg sponsor :P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails