Wednesday, October 12, 2011

Hi-tea moment


Saya berkesempatan untuk hi-tea di salah sebuah hotel terkemuka di Brunei.Sewa satu bilik paling minima harga 700 $.Menu yang disediakan pun sedap-sedap dan banyak.Setiap kali bertukar menu bila makanan atas meja hidang dah habis..keh keh keh tapi i tak banyak snap gambar makanan sebab malew.Kalau makan tu makan je la..nak snap-snap plak kang jadi segan.Session kami di iringi dengan muzik piano yang dipersembahkan secara live dia area itu.


Lepas makan..saya dan najibah berjalan keluar sekitar hotel berkenaan





*********

Malam hari yang sama kami plan untuk bershopping seluar jeans ni Giordano.Namun kedai itu tutup terus secara tiba-tiba..tutup yang memang tak buka..papan nama kedai pun dah tak ada..notis pindah kedai pun tak ada..sedih..huuu..then family jiba tanya nak pergi makan tak..lapar tak..memandangkan pagi dah sumbat perut dengan roti canai paling best..petang sumbat lagi dengan hi-tea foods..dorang tanya saya..saya pun hanya mendiamkan diri sebagai jawapan..diam tandanya YA.Memang makhluk sorang ni tak tau malu..hehehehehhe.Apa boleh buat..makanan dalam perut cepat sangat ter digest..lumrah alam.Apa lagi..pekena soto lewww.



soto macam ini teringat pada negeri bawah bayu. T_T


selepas makan...kitorang pergi kedai CD..well you know CD yang boleh disewa..ini merupakan salah satu aktiviti kegemaran Bruneian..selain ber karaoke dorang akan menonton movie-movie terbaru mahupun lama di kedai-kedai VCD sewaan.Huhu..dulu aktiviti ni kitorang sefamily buat masa kecik-kecik..tapi sekarang dah ada internet .So pakai main download je movie-movie segala..i wonder kenapa brunei tak buat macam tu? maybe tak feeling kot yeh? ataupun nak mengekalkan tradisi..




ini lah aktiviti hari kedua...sepatutnya entry roti canai tu muat masuk dalam entry ni je..hehe..ok bye bye darlings.



2 comments:

SweetyMui2 said...

kalau bilik dh mahal macam tu mesti high tea pun blh tahan jugak mahalnya kannn...

fa-aja-aja said...

a'a mahal..segan juga dengan abg jiba sebab sponsor smua ni..huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails