Thursday, October 13, 2011

Mandi Berlawat Edisi Brunei


Peluang saya dapat melancong ke Brunei ini disebabkan Abang Najibah membuat majlis Mandi Berlawat untuk anak pertama dia.Kalau kita di Malaysia panggil majlis cukur jambul.Majlis yang di adakan di rumah ibu mertua mereka ini boleh dikatakan majlis yang perfect.Perfect dari segi makanan,hiasan majlis (oh sangat comel majlis baby ini ok!),baby itu sendiri dan kedua ibu-bapanya.

Majlis ini berlangsung hari pertama saya sampai di Brunei.Pada jam 2 petang.Cuaca agak panas di luar rumah ketika saya pergi menyambut tetamu setelah diajak oleh nenek najibah.Tak pasal-pasal kan orang luar sambut tetamu..apa leh buat duk rumah orang ni tolong2 la sikit..takkan saya nak memerap dalam bilik kak yati tu..malewww.


saya yang bersiap-siap di dalam bilik Kak Yati..hehe





Siap ada banner yang comel.The aisle for baby pun cantik sangat-sangat.



Bunga telur tu yang comel gila..kreatif kan buat bentuk baju dan botol susu.



Ini lah baby Sophia..Sophia sangat co-operate sewaktu majlis berlangsung..tak nangis pun..cool je dan senang di jaga baby ni.Headband pun comel siap reben2 warna ungu.hehe
with her daddy and mommy


Sekitar majlis ada group berzanji..sambut tetamu di luar rumah..sambil tu baby sophia berjalan ke setiap tetamu kumpul duit..hahha..dorang tak cukur rambut sophia..just renjis2 guna daun2 & bunga kat badan dia je..

Gambar-gambar makanan tak ada pula..sebab saya cilok gambar majlis ni di FB kak yati dengan kebenaran. :)

ini saya sertakan sekali video yang saya rakam.Selamat menonton!



No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails