Friday, February 17, 2012

The moment i hate Ryan Air

(sambungan entry bawah)

Waktu bermalam di airport untuk ke Paris esok awal paginya tu..ada kisah sedih dan sangat menggeramkan saya.Flight kami pada jam 7 pagi..maka jam 4 pagi tu memang dah bergegas ke terminal penerbangan yang perlu naik bas ke terminal tersebut.Saya lupa terminal berapa.Then airline yang kami naik ni ialah Ryan Air. Ia merupakan local flight yang paling murah berbanding airlines yang lain.

cuma yang seksanya ialah hang luggage kena 10 kg dan saiz hand luggage kena 55cm x 40cm x 20cm . Ok imagine la backpack saya memang tak sampai 10 kg pun..tapi saiz tu saiz tu saiz tu rasa memang tak lepas je.Tapi pray harder supaya airline ni tak strict sangat.Asal tak lebih 10 kg dah memadai kot. KOT.
Bila dah check-in ticket dan kargo beg (untuk beg makanan) ,kami berlari nak masuk security check-in yang kena buka segala bagai jaket,boot,handbag,jam yang akhirnya tinggal sehelai sepinggang di badan.Rasa nak menangis okay kena buka bagai sedangkan macam setengah jam je lagi kapal nak depart dan itu tak campur berbaris tunggu turn lagi.

Bila habis part tu..datang la pula part paling nightmare seantero alam yang terus rasa benci gila dengan Ryan Air dan memang tidak akan naik Ryan Air lagi lepas ini,ever! Sampai pintu masuk last yang memang terus masuk ke dalam kapal.Ada la ticket attendant ni amik ticket kita and she said

"CAN U PLEASE MAKE YOUR HAND LUGGAGE ONLY ONE,NO HANDBAG,NO CAMERA (dslr) NO EVRYTHING EXCEPT ONLY ONE BAG. AFTER THAT PUT YOUR BAG IN THIS"

:
:


THIS CRAAAAAZZZZZZY LITTLE THING !!!!!


ONCE AGAIN,THIS CRAAAAAZZZZZZY LITTLE THING !!!!!

"IF YOUR BAG CANNOT FIT,YOU MUST PAY THE FINE.IF YOU DON'T WANT TO PAY,I DON'T WANT TO WAIT AND I WILL CLOSE THIS DOOR"

 *hey you,what a jerk.Even Air Asia yang airline tambang rendah tuh pun tak violate penumpang dia macam kau buat kat  kitorang.*

macam pucat dah muka masing-masing tengok benda ni..tak sangka memang dia suh bagi masuk juga dalam ni..bayangkan backpack saya tu ( sila scroll entry bawah2) yang memang gemuk-gedempol dan tak ada space langsung di tambah pula barang yang beli sikit-sikit kat Madrid dan kena sumbat lagi handbag saya yang besar warna merah tu (kalau sumbat) rasa-rasa boleh lepas tak jeriji besi yang selim-menyelim ni?

masa tu tinggal 15 minit lagi kapal nak jalan hokay.Mati kutu kitorang time tu..ye la masing-masing bawa beg besar yg gemuk-gemuk kan.Terpaksa unpack balik backpack dan usaha la macam mana pun untuk bagi lepas jeriji durhaka tu.Unfortunately,me and balqis can't make it..balqis yang bawa tripod panjang dan kamera dslr pun memang tak muat masuk dalam backpack dia..dengan masa lagi tak mengizinkan takut kena tinggal kapal..kami beralah  dan kena denda 40 euro sorang..


40 Euro beb T___________T



How i hate u the most Ryan Air









2 comments:

Dr.NazeeraBalqis said...

god how i hate it too.never felt any rage equal to the one i had when they wont accept that we simply cant squeezed any more into the bag.panas membuak2 kat hati masa tu,god how i hate them!

SweetyMui2 said...

omg camtu punya strict?? T_T

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails