Wednesday, April 4, 2012

Musee Du Lavoure,Arc De Triomphe & Opera Paris

(sambungan dari sedutan 2 minggu lepas...)


Musee Du LOUVRE


daki-daki tangga metro..terus keluar nampak signboard ini :)


Ini dari luar..kawasan museum ni besarrrr


Masih lagi di kawasan metro tu..


Ini hotel Du Lauvre (honeymoon boleh duk hotel ni..ehek)



Metro~











teringat movie Da Vinci Code tuh kan,,museeum ni salah satu benda yang masuk dalam line yang membentuk bintang zionis tu eh? (lupaaaaaa....)


orang ni tidur di kawasan tu yang sejuk sejuk..haih =.='



bergambar dulu before masuk~




patung bogel semua tu..kat europe merata patung bogel T_T



Pyramid Paris (Checked!)



piramid kecik ni sampingan je..pintu masuk museum kat piramid besar belakang tu~







sekeliling piramid ni ialah istana lavoure..











ini la pintu masuk..tapi sayangnya hari kami pergi tu tutup T____T (terlepas monalisa ku~)







so kami pun berlegar je la di kawasan piramid yang besar ni.


pintu gerbang (macam arc de triomphe)



ARC DE TRIOMPHE





The Arc de Triomphe (in English: "Triumphal Arch") honours those who fought and died for France in the French Revolutionary and the Napoleonic Wars, with the names of all French victories and generals inscribed on its inner and outer surfaces. Beneath its vault lies the Tomb of the Unknown Soldier from World War I.

Tapi kitorang tak pergi pun bawah Arc ni nak tengok kubur tu..sebab time ni tak tahu sejarah Arc ni apa..keke,,main pergi je =P









pandang dari jauh je..




OPERA

Opera ni nama tempat..time tu dah nak mangrib..ingat nak patah balik hotel sebab semua tempat dah tengok..so dalam route metro tu nak patah balik lalu tempat nama Opera,,ini tempat Art/Music Acedemy ..intan nak tengok opera yang boleh masuk dan terus tengok teater dalam tu ke..so kitorang decide la pegi Opera ni




Academy Nationale De Musique


.....







Excited nampak kedai Apple..masuk leww



customer boleh online di sini..guna je mana-mana laptop yang kena display tu


tingkat atas ada meja kosong yang banyak untuk customer duduk dan beronline






HARD ROCK CAFE


kebetulan route Hard rock cafe ni selepas route Opera je..so pergila sini setelah azhani insist nak pergi (sedangkan dia hilangkan peta utk ke HRC ni,,sabo je la den..kami pn amik peta baru dlm metro..he)


tak beli pun dalam ni sebab mahal..hehe


Ini la last day kami spend masa di Paghiiiii T____T..seronok di Paris ni.. :)

Akhirnya~~~~ saya update juga blog setelah berperang dengan round Community Medicine saya..baru kemarin saya habis exam untuk round ini..exam sehari jek =P ,,next round will be Opthalmology..ajar cemana nak kenyit-kenyit mata bila jumpa lelaki tampan.It will be my last round before final exam.. T__T.



kelas saya bergambar sebelum masuk kampung Beni Shebil.. (community medicine kan..yah kelas saya semua perempuan..)



presentation day..lepas buat analisis dalam kampung mengenai penyakit2 yang priority dalam kampung tu,,kena bentang hasil kerja depan docs...


Alhamdulillah our presentation dah habesss..minggu depannya tu end round exam untuk community :)



Next entry..insyallah about ITALY.. *lompat bintang*





No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails