Friday, May 4, 2012

Romeo & Juliet : Verona



O Romeo, Romeo! Wherefore art thou Romeo?
Deny thy father and refuse thy name. . .
What's a Montague? It is nor hand, nor foot,
Nor arm, nor face, nor any other part
Belonging to a man. O, be some other name!
What's in a name? That which we call a rose
By any other name would smell as sweet. .



who don't know their story? * Me * 





*snippet..nak bagi anda semangat sambung baca..hikhik*






*the entrance to her home.....(snippet snippet)*


Tahniah kerana habiskan pembacaan! saya tahu semangat membaca tu sebab ada snippets kenzzz *idea bernas*. Haha.

cinta agung sepanjang zaman..*anggap je la agung.lol*

Romeo & Juliet

Laila & Majnun

Yusuf & Zulaikha

dang !

Yusuf? Zulaikha? betul ke bercinta? betulka Zulaikha buta kerana terlalu banyak menangis sebab menyesali perbuatan nya? mereka berkahwin?

NOPE! 

takda sandaran yang sahih daripada Al-Quran mahupun Hadis kisah percintaan mereka..semuanya rekaan.

Dijemput membaca dan mentadabbur Surah Yusuf dan tafsirnya sekali >.< 


ting ting ting *back to topic*

I Love Verona !! *semua tempat ko love =p*

heh sape kata..kat milan tak berapa okayy..kat Florence *soon* pun tak berapa..

Verona sebuah daerah *assume daerah* yang kecik dan bersih! dan tenang! dan sweet! dan dan dannnn homestay dia best,wangi dan very homy!

homestay kami nama B&B La Magnolia

kami stay kat Verona sehari iaitu pada 2 februari 2012.Kami sampai verona pada waktu pagi..so petang nye tu memang terus keluar lawat daerah verona! :)




isi perut di kedai kebab..





nom nom nom nom..heheh



ini ialah Piazza Bra..yang macam collesum tu dinamakan Arena..Arena ni merupakan opera






ini ada pahlawan berdiri depan Arena tu..bergambar dan bagi tips! but tengok legging dia tu.. gulp! *cover your eyes pehlis* >.<


pandai tak kitorang berposing >.<


konon-konon i ni si Juliet





nama jalan untuk ke Piazza Erbe


lorong untuk masuk ke Piazza Erbe..



Piazza Erbe..













below is the main picture !



Inilah rumah Juliet..




ini antique phone..masukkan duit 1 euro dan ada suara yang keluar menceritakan kisah Romeo dan Juliet


dasyat tak dinding kena conteng? hehe


your truly bersama patung Juliet !





ini lah koridor yang si jejaka Romeo panjat untuk berjumpa si gadis Juliet..







mangga-mangga cinta..

selepas lawat rumah Juliet..kami pun bergerak untuk ke rumah Romeo pulak!







ini lah rumah Romeo... tutup! tapi memang tak buka untuk pelancong pun..tu ada stikcer kat pintu. huuuu



bergambar kat tiang nama je la..


madah madah cinta..




Piazza Erbe waktu malam..



Lamberti Tower..








malam-malam kami shopping sebab ada SALE kat Carpisa ! mostly barang 10 euro ! beg tangan cantik cantik 10 euro! *menggila sekejap..haha* walupun tak perna rasa kan jenama carpisa..finally merasa juga..lol


ini benda comel-comel saya beli..gelang,bookmark,keychain,lencana dan keychain handphone ! ;)

Eyes, look your last.
Arms, take your last embrace.
And, lips, O you the doors of breath,
Seal with a righteous kiss
A dateless bargain to engrossing death..
.








next is Venice...stay tune! 

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails