Tuesday, May 29, 2012

Venice,Italy


Venice ! first time saya kenal tempat Venice ialah melalui movie Italian Job.

Bandar yang tidak ada kereta..dan hanya menggunakan khidmat gondola mahupun feri sahaja untuk ke semua tempat.

Luckily our hotel is just nearby the main station..keluar station je..belok kiri..jalan straight dah jumpa hotel

Ohya..Venice tempat paling sejuk sepanjang kami berada di Italy !! angin sangat kuattt sebab laut kan! or sungai? badan macam diselaputi dengan ais sepanjang bersiar-siar di kota Venice. burrrppppp.

Tujuan utama datang venice hanya untuk naik gondola sahaja..jadi misi perjalanan jauh-jauh takda la kan kat Venice ni..hanya berjalan sekitar hotel je~



2 hari 1 malam je duk kat Venice~










datinssss beraksi di kota Venice 



cuaca best ..sebab tak mendung...tapi sejuk sangat lew



gondola ~~~


apa fungsi kayu pacak-pacak ni eh? tempat parking gondola kot?



yeah..tempat parking..





kaki tengah tahan sejuk tu..tak ada deria rasa dah tu sebab dah keras..sebab boot tu nipis..



feri yang tertutup..orang venice naik itu..kami naik gondola >.<



ini pembawa gondola kami..kesian dia terketar-ketar tangan bawa gondola tu sebab kesejukan..muka pun merah-merah..kitorang hanya mampu tengok dengan simpati..

apa tak nye..kami paling noob kan sebab kami je yang naik gondola..penduduk venice pun tak naik gondola waktu tu sebab terlampau sejuk..semua dorang naik feri yang tadi.HAHAHA



















esok paginya..bersiar-siar sekali lagi sebelum  menuju ke destinasi seterusnya













loket loket tu di panggil Murano Glass..antara keistimewaan venice juga sebab ada murano glass tu..







anjing pun pakai baju sebab sejuk


kedai makan yang sweet~







kawaiiiiiiii~~~ macam patung




our photographer


begitu la hari-hari kami di venice.. best :)

ohya..actually sebelum sampai venice dari Verona..kami tersilap naik train T__T.
tak sedar yang beli tiket train low class je..tapi berlagak naik train first class..bila kedapatan kena halau keluar ke station yang terbiar.haha..i will update about it later k! ;)





Next destination.. Florence a.k.a Firenze..


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails