Friday, June 1, 2012

Hop On a Wrong Train in Italy


Pengalaman kedua yang saya tidak akan lupa selepas pengalaman buruk menaiki Ryan Air.Tapi pengalaman kedua ni tak buruk pun..cuma ye la..bila lagi nak merasa salah naik salah train kan! =p

As you all know..kami bertolak ke Venice selepas berada di Verona..bertolak waktu pagi ketika itu dengan keadaan rushing kejar masa.Train kami bertolak jam 7 pagi ikut dalam tiket..

Bila train tepat jam 7 sampai kami rasa ragu-ragu nak masuk ke tak sebab bila kita tengok skrin tv bagitahu masa-masa train bertolak,train yang hendak pergi ke Venice tak ada kena cakap delay..so kami assume la train yang baru sampai tu adalah train 2nd class yang berhenti di Venice..

We had conflict that time.. kalau tak masuk,lepas ni takda train dah ke Venice..kalau masuk,tak pasti plak train ni  betul ke tak? sebab macam cantik semacam kan..nama train tu pun kami tak sure apa..so dalam kelam kabut tu memang bantai je masuk! betul tak betul lain cerita.heheh


DSC_1126

Stesen Verona..

DSC_1116


DSC_1115


DSC_1109


DSC_1107


DSC_1106

DSC_1132


DSC_1133


ini la train kami salah masuk tu..boleh tengok kan seat train tu pun memang seat untuk 1st class.. *_*

Selang 40-45 minit selepas itu..datang la pekerja train tu untuk kutip tiket kami.. orangnya perempuan~
Lady tu tengok tiket kami dan dia cakap kami salah naik train! *gulp*

dia cakap train kami adalah selepas train yang kami naik tu..maknanya train kami kat belakang.Dia cakap,kami perlu tambah bayaran untuk train 1st class ni..huhuhu..tambah berbelas euro tak silap..so dia suruh turun kat next stesen dan tunggu train kami yang sebenarnya tu sampai.. T__T

luckily,that lady cakap lembut2..takda halau marah-marah..kurrr semangattt...


DSC_1135

Kami turun kat stesen ini! Pavlova? oh Padova!

DSC_1136

terdampar di stesen yang terbiar..hehe


DSC_1114

backpack yang macam bawa batu



stranded la kami di stesen ini sambil menuggu train yang sebenarnya yang memang layak untuk kami..sob2..dah la stesen tu kosong je tanpa ada orang !


Namun begitu..yang penting sampai juga ke Venice! heheeh..ini lah pengalaman saya yang menarik :)


"oh ya..about my picasa album yang dah penuh..my sis give an idea tu upload my pics in any image websites like flickr or photobuckets and just copy paste the link/code into my entry..what a brilliant idea! im so happy right now! knpla tak terpikir kan sebelum ini ;-/.Boleh lah update entry selepas ini dengan gembiranyaaa~ XD...XOXO my sis! "

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails