Thursday, June 7, 2012

Obstacle before reaching Florence,Italy


*Nampaknya saya memang sangat produktif ketika musim exam final.Hahaha*

ini entry ke berapa tah sepanjang bermulanya exam kan? >.<

actually my written exam start on 16 June untill 29 July ! Doakan saye *mata kelip-kelip*

Ehem2 another experience yang tak disangka menjelma lagi !! kali ni on the way to Florence plakk

This happened inside our train..at first..kami argue dengan japanese tourist guide sbb masing-masing claim itu seats masing-masing..gigih kot kami argue *intan actually speak up for us =P*..rupanya kami yang salah gerabak.ok malu dah kat situ..cepat-cepat beralih ke garabak sebenar.Hew hew hew.

then kami pun duduk di seat masing-masing..this time takde salah-salah dah =P

This diagram shows our positions :


dan kami pun duduk tegak dengan santainya..





sila simpan di kotak memori anda lentok kedudukan cik mira,cik intan dan cik azhani ye >.< *giggle*


DSC_0224

DSC_0220

DSC_0229

DSC_0213


DSC_0212


perjalanan ke Florence ambil masa juga ..dalam 4 jam kot..saya lupaaa..so dalam masa yang sama train tu akan stop di stesen-stesen yang ada untuk ambik penumpang..sehingga la datang seorang lelaki italy yang tinggi,good looking,kulih sawo matang,bawa beg tepi dan masuk ke gerabak kami,berdiri di sebelah seat saya yang kosong tu..letak beg dia dia atas compartment beg dan duduk di sebelah saya. 

*ulang suara* 

Di Sebelah Saya





*malew*

Tapi waktu tu tak tengok full pun muka dia sebab ye lah saya kt sebelah,,kalau tengok direct pun macam pelik pula.So balqis yang duduk depan lelaki tu dapat tengok penuh.Hehe..dan terdengar la sok sek sok sek dari tempat duduk nun jauh di sebelah yang diduduki 3 dara mira,intan dan azhani..dorang pun apa lagi mengusik la..yang tak leh blahnya tu..sila tengok diagram di bawah ni



TERUS TUKAR POSISI DUDUK OKEY

Dari tegak macam sebelum ni..tiga dara tu terus automatik jadi senget... ada maaknaaa kaaaa *loghat penang*

Hew Hew Hew..perjalanan kami sampai masuk waktu malam ye..obstacle yang saya maksudkan bukan Italian guy tu..dia bukan obstacle tapi dia anugerah.Wakakaka.


TIBA - TIBA ...................




Train kami mati di tengah jalan,tanpa ada sebarang sumber cahaya di dalam train !!!!

Train ROSAK

T_____T


kami stranded di dalam train selama...


4 JAM

sangat scary.Tak ada bantuan pun waktu itu datang..tanpa lampu tanpa penghawa dingin...hanya kesejukan dari luar sahaja yang bersalji tebal menyerap masuk ke dinding-dinding besi train untuk menyejukkan penumpang-penumpang.pekerja-pekerja train bertungkus lumus hidupkan semula enjin train..walaupun berkali-kali restart enjin..enjin tu tetap tak dapat hidup.

Italian guy tu asyik-asyik on call dengan makwe kot..bagitahu yang train rosak..etc etc..*assume je la faham apa dia cakap.ahaks* dia siap tengok movie lagi di laptop di mana saya pun sebok tumpang sekaki menengok.hahaha

time tu risau sangat kalau sampai Florence lewat tengah malam..dengan terkapai-kapai nak cari hotel..naik teksi malam-malam macam tu..haih risau risau.After 4 hours..baru ada train lain yang berhenti kat sebelah train kami sebab nak ambil penumpang stranded ni..sebenarnya train baru tu pun mmg dah ada passenger..nasibb seats masih banyak lagii ada kt belakang2..So kami pun bergerak la dalam kegelapan berbaris untuk menunggu giliran di selamatkan.Hewhew..siapa2 yang ada baby di beri privilege untuk bergerak dahulu..

Alhamdullilah kami sampai Florence dalam jam 11-12 malam kot..dan alhamdulliah juga sebab hotel kami tu hanya 10 minit je dari stesen kereta api..waaaa lega gilaaaaa..tak perlu naik teksi takut kena culik ka apa..nauzubillah!

Actually kejadiaan bergelap selama 4 jam tu takda la bosan sangat pun sebab asyik dok berangan je kan sambil tengok pemandangan luar.hehe..


1 comment:

Dr.NazeeraBalqis said...

hahahaha lucu!!dgn illustrations tu lagi x bole blaa.haha.betulla aku x bole tahan ketawa sbb mek2 3 org kat sebela tu asik brckp psl italian tu ja!haha how i missed that moment.

he's kind of arrogant!like he some angel came to grant us the mere sight of him.huh,like i was impressed!but he sure good looking,n im just a woman who likes to see beautiful ppl.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails