Saturday, August 4, 2012

Do you have a split personality?


Split personality also known as Dissociative Identitty Disorder (DID) in psychiatric diagnosis.It's a type of mental disorder actually..but the thing i want to story here is not really about this term..hehe..because it sounds so serious right? sometimes we used this word because of we want to say main-main like

  "eh ko ni split personality betul la..bahaya2..haha" 

the thing is,,we don't really mean it right? ;)

So,it goes to me..my housemate said i have double personality inside and outside my house.Yah i think everybody must have different personality when they are in their own house or when they are outside the house...but they said,,my level/jurang perbezaan tu quite big.Sobsobsob.They always said

"pot ni..kalau kat luar pijak semut pun tak mati..geram aku'

Why is that girlsssss ?? :-/

I forced them to tell me..why and why because i feel nothing difference! but when they list out the reasons...i pulak terdiam.Haha.You know,dorang kata bila saya di luar,contoh macam di kelas ke..bertemu rakan-rakan ke..diorang kata saya nampak

PENDIAM,COOL,A MATURED LADY,BUKAN JENIS SIBUK-SIBUK,MORE TO LISTENER THAN A TALKER,MOST OF THE TIME I JUST BE QUIET,NAMPAK BAIK GILE


but when im at home

SUKA MENGUSIK TAK HENTI-HENTI,CAKAP TAK BERHENTI,VERY EAGER TO HEAR GOSSIPS,LAUGH OUT LOUD (lol),SUKA SIBUK-SIBUK

you see the difference? hahaha..i think they are right >.<

so my comments are...

ok kalau di luar rumah tu..memang la..mana nak sama dengan kita di rumah kan..*ketuk kepala sendiri* i just feel i don't have much to say..that's why i just diam,,dengar..when they make jokes,,i laughed..they tell story..i heard..yah the cycle is always like that.. i remember back then when i was in matriculation.. i sit with this one guy in the canteen hall,waktu tu im waiting for my friend and dia pulak tengah mem "blue tooth" lagu from my handphone i think..dah lupa..hehe..he is trying hard to make a conversation with me *i can see dia garu-garu kepala nak cari idea*,but im just watching the television..until he said 

"fa,cakap la..kenapa diam"

"nak cakap apa?"

"cakap apa-apa ja..fa ni saya tanya sepatah,fa jawab sepatah"

"err..tak da benda nak cakap..."

last-last dia macam give up...hehe..dia bukan classmate saya pun,,dia just kenalan di matriks..so i really have no idea what to say to him but at the same time i feel sorry to him because i am no fun @.@

i don't know why,,saya rasa saya memang akan automatik jadi macam tu bila kat luar...ke sebab my ignorance level is damn high bila kat luar? yah,macam ok takpe takyah sibuk-sibuk..kita tengok je..haha..yah i think that's it !!..i see what i want to see,i hear what i want to hear,i do what i want to do,i talk what i want to talk, if not i just ignore/leave it at all.I think,ini boleh menjawab persoalan saya kenapa saya jadi begitu di luar..Ignorance is a bliss..hahaha


My comments when im at home :

First of all...it's your house! do what you want to do! they are my housemates,they know me,they can bear with all my tantrums and mischievous..that's why i have the best housemate in this world. XD

setiap hari saya akan usik housemates saya..cucuk-cucuk pinggang dorang,datang bilik dorang just want to say "hi noob" then keluar dari bilik..masuk bilik mereka dan lompat atas katil sambil sibuk tanya apa gossips terbaru..hehe..garu-garu kepala dorang tanpa sebab,i just want to irritate them,i know they annoyed (annoyed gitu-gitu je) but i enjoy what i did..haha..last-last dorang semua dah terbiasa dengan perangai saya dan dorang buat dek je bila saya kacau..sebab they know i don't listen to them if they ask me to stop ;P

they said that i have a high-pitching voice in this entire world..benda yang paling dorang tak tahan ialah bila saya kejutkan dorang pagi-pagi macam mak-mak dengan suara yang nyaring jerit "Bangunnnnnnn" and saya sangat persistent to wake them up.Selagi tak bangun,selagi tu tak aman tidur.Dorang akan bangun sebab tak tahan dengar suara saya..haha..tak tahan tak tahan pun,dorang selalu suruh saya kejutkan dorang juga..eleh! =P

Saya suka sibuk-sibuk hal dorang juga..haha..kadang-kadang saya akan stalk FB dorang and cari benda menarik untuk membahan..at the same time im a silent stalker to them..saya akan kumpul maklumat-maklumat untuk dijadikan bahan..when the time comes,i will burst it out if front of them/her..then akan terima la mesej skype berbunyi

"what a stalker you are pottt....so scary!!" 

haha..i love that!

benda lain saya buat ialah..i will "like" or involve in the conversation secara tetiba on their wallpost/status .Specially when ada lelaki ke komen-komen gambar dorang yg saya boleh smell something fishy thru their conversation..walaupun hakikatnya bukan ada apa-apa pun,,tapi i just want to make it "ada apa-apa"..hehe..then 2-3 minit lepas tu akan terimala mesej skype berbunyi..

"potttt what have you doneeee...aku macam nak cekik-cekik kau!! "

again..i love doing that! hahah


Eventhough im the eldest of them all..they said i macam paling kecik! perangai budak-budak! huhuhu..dah dorang macam matang sangat..saya kena la jadi kecik =P..contoh mcm antara semua-semua yang berani,saya akan jadi paling penakut..kalau semua-semua penakut,saya akan jadi yg paling berani.Aplikasinya macam itu jeee...*entah boleh pakai ke tak*

Then i have this one syndrome..when i heard about gossips..specially gossips about orang sekeliling saya.i only can store them for 24 hours..more than that i will forgot what i heard.When i heard about the gossips again i will act like that's the first time i heard about it and said

"oh ya ka?! ya ka?!"

one of my housemate will said

"pot..ko gaya macam baru dengar je..kan aku dah cerita dulu..yaka yaka..haa amik ni! *kena sekeh kepala*" 

'aku lupa laa " T__T 


again..maybe it's because of my ignorance skill..you store what you want to store,if don't just leave it =P



Last but not least...i love them all..hehe

DSC_1327

DSC_0035

DSC_0034






4 comments:

mysa@blog said...

pot,,first time mai bc blog pot, best larh!.. kdg2 mai pun thp ignorance tinggi jugak..wahhaha ..slmt berpose pot =)

fa-aja-aja said...

haha..hai mai..jmpa jugak ye blog pot..ni blog underground je ni =P selamat berpuasa juga! XD

Umi Nuha said...

ipa stalker in disguise

intanpayung said...

sakit perut baca entry ni!! stalker alam maya ko nih!! haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails