Friday, August 24, 2012

Pisa,Italy

Hello !

jom sambung vacation kita kali ini kita akan melawat Pisa ! ;)

Setelah kami bermalam dari florence..kami pun menaiki train untuk turun ke selatan (jika ikut map Italy) ..actually kami hanya singgah sebentar di Pisa sebelum menyambung perjalanan ke Rome.

Sampai di Pisa..cuaca mula bercahaya dan tidak sejuk..ohya..bila i tengok gambar-gambar di Pisa..terperasan yang that is my baaddd-scarf-day..ketara tak bergosok tah macam mana main sarung zass zass zass je. dunno!

DSC_0379

ini la stesen train Pisa...

DSC_0381

air pancut fountain ni siap berais lagi..sedangkan cuaca waktu tu tak sejuk pun..maybe tinggalan cuaca a day before aite?

DSC_0385

so sampai je beli map dan tadaaa,i decide kat group member untuk berjalan kaki je nak pegi Pisa memandangkan dalam peta takda la jauh sangat..actually tak berani amik risiko naik bas sebab takut kesuntukan masa salah bas dan patah balik nak kejar train ke rome. Eh! betul ke decision ni? macam terbalik je @.@ .. ke sebab tak reti naik bus..sebab pakcik tu kata takde bus direct ke pisa,kena amik tukar-tukar bas pulak dari stesen tu..thenn baik jalan kaki je la. ;P

DSC_0393

BERJALAN KAKI je la ye senang

DSC_0394

DSC_0406

see..sampai jugak kan! *pat my back* tuu haa tengok atas tuu..puncak tew tew tew *terselit red flag*

DSC_0407

anyonyonyonyo Pisa ku tersayang..u know what? dalam gambar nampak tinggi dan besar kan..tapi first time i nampak pisa ni..

'alalalala kecik dan comel nye pisa ni..ingatkan tinggi sangat"

DSC_0411

serius kecik..macam nak cubit-cubit pun ada sebab nampak Pisa ni comel sangat.serius! ;)

DSC_0416

ini gereja yang duk bersebelahan dengan Pisa

DSC_0418

sejarah pembentukan Pisa 

DSC_0420

DSC_0441

duduk rehat-rehat sambil menikmati cuasa di Pisa

DSC_0469

DSC_0474

Oh sangat stylo gambar ini

DSC_0476

stylo much >.<

DSC_0503

dan ini kami duduk baring baring di satu kawasan yang luuuuaaassss di area tersebut yang dipenuhi rumput yang menghijau.. :'D

DSC_0507



DSC_0521

belakang i pisa tuu (^,^)

DSC_0526

hermmmm ! rasa macam nak tidur terus pun ada!

DSC_0545

Us :D

100_5249


see..told ya told ya bad-scarf-day!


my next entry is about ROME..that will be my last entry for europe vacation this year..so sad ;'(..seronok karang entry pasal melancong kan! i really love it and share with u all...*sebak* hope u guys enjoy with my writing so far..wuuu >.< ..till then..bye-bye!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails