Friday, November 9, 2012

Trip to Johor !


Saya menjejakkan kaki ke Johor buat pertama kalinya pada 14-17 September dsebabkan ingin menghadiri majlis perkahwinan batch mate saya di Mesir iaitu Omar Izmi ataupun dikenali sebagai Om..

And im also excited to go to Johor because i meet my bestest friend which is Halimah!!! hahaha..we met each other since highschool..5 tahun satu kelas..sampai sekarang masih keep in touch! such a lovey-dovey couple we are =P

Halimah bekerja sebagai nurse di salah sebuah hospital swasta di Pasir Gudang..Hospital Regency..so saya datang awal ke Johor sebab nak ronggeng dulu dengan iema..then baru attend wedding tu.

Photobucket

Halimah bawa kami ke Teluk Danga sebaik sahaja sampai di Johor menjejakkan kaki di Terminal Larkin

Photobucket

Yes we are! this is us! Danga Bay waktu malam je kata halimah meriah..sebab kat situ ada funfair la juga..we all just take a brisk walk je sepanjang teluk tu.. and i found it boring plak kat sana sebab malam tak nampak apa..then ada club..fun fair..ok boring. >.<

bila dah sampai rumah iema..sebelum tido buka lappy dan search tempat-tempat menarik di Johor Bharu untuk hari esoknya.hahha..rajin tak rajin.Iema pun baru setahun kerja kat situ..nak berjalan sangat pun tak sempat so dia tak tau sangat nak bawa pegi mana sampai iema kata

"ada ko je ni fa aku baru nak berjalan di johor"

ok iema..got it..berfungsi juga aku datang.hahah


The next day ...

1. Zoo Johor

Photobucket

Photobucket


we are here guyss..

zoo pun zoo la @.@ yang penting ada tempat nak pergi..heheh

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

sesi bergambar yang pertama sementara iema patah balik ke kereta dia untuk ambil glasses... panas woh!!

Photobucket

kami bersama lion-lion betina yang comel

Photobucket

cantik harimau ni..cukup makan la..tak kerempeng..biasa la sebelum masuk zoo mesti akan terfikir mesti haiwan2 dalam tu kurus kering..i don't know why..but selalunya macam tu..tapi bila dah masuk zoo ni binatang2 dia takda la kurus..ada isi..so it's good..sebab nampak gagah perkasa..muehehe

Photobucket

i think it's tapir..not badak sumbu kan? >.<..ko patut join budak2 tadika dengar penerangan cikgu kat depan tu fa! rofl..

Photobucket

yah sebagai student Mesir..wajib bergambar dengan binatag kebanggaan Mesir..hehe...walaupun diri ini belum naik unta T_T..hahha..maybe this December! sebab insha Allah my parents will go to Egypt horrayyyyy :D

Photobucket

merak merajuk namanya.. hm i think dah tengah panas kan..tengah hari plak..semua binatang dah tidur dan malas2..macam merak ni pun dah malas nak buka kepak dia yang cantik berseri tu..

Photobucket

;)
Photobucket

:D

Photobucket

-____-

iema : fa,,jadi baik terus nampak ular tu bila ko bergambar sebelah dia fa

me : ok iema,,fine..fine.. *poker face*

Photobucket


ok la..cukup2 dah letak gambar binatang yang saya pasti korang semua dah kenal semua binatang dalam tu.bahaha


2. Masjid Negeri Sultan Abu Bakar

Photobucket

Photobucket


3. Taman Rekreasi Hutan Bandar

Photobucket

Photobucket

memang tempat untuk ber rekreasi

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

ada 8 tasik tak silap..so area ni agak besar dan memanjang ke dalam

Photobucket

waktu ni kami ingin menuju ke Taman Orkid!

Photobucket

sampai buka heels sebab kaki dah melecet..tak tahan sangat dah time tu bukan sebab tapak tinggi..walopun heels 2 inci,tapak besar..but kaki tu orang kata kena gigit kasut..pernah dengar tak? kasut raya kan..so masih baru la juga.. =P

Photobucket

wee

Photobucket

inside taman orkid ada apa? ada saayaaa..bahha..ohmy..apa punya caption ni =.='

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

bila tengok gambar ikan di longkang2 kecik ni..ingat lagi dialog saya dengan iema waktu tu yang kami tengah duduk kepenatan.

me : iema,,kan best kalau buat terapi kaki..yang bagi masuk kaki dam kolam then ikan kecik-kecik makan kulit kaki yang keras2 tu..di mana eh ma kat Jb ni?

iema : ntah..aku pun nda taw fa..apa kata ko bagi masuk kaki ko dalam tuu *gambar di atas*

me : bongookkkk ah ko. hahaha.benci aku benci


3. LEGOLAND

actually pegi legoland ni nak cukup syarat je untuk bergambar.bukan beriya pun nak masuk dalam tu..memandangkan banyak lagi game game yang adventure2 tak siap lagi dibina..so lebih berbaloi agaknya masuk bila semua dah complete kan?

Photobucket

Photobucket

Photobucket

ok checked.

4. TANJUNG BALAU

merupakan sebuah pantai..singgah sekejap di Tanjung Balau ni sebelum meneruskan perjalanan ke kampung Halimah di kampung Tuan seh,,kami bermalam di kampung hari tersebut..hehe i love kampung yang really kampung..sebab saya orang bandar -_-

Photobucket

how cheerful she is! <3 p="p">
Photobucket

and how cute she is! <3 p="p">
Photobucket


The next day..
Photobucket

rise and shine people! we are ready to serbu majlis kahwen! horrayyy
Photobucket

hehe anak dara pingitan!

sebelum direct ke dewan kahwen..saya singgah sebentar ke rumah pengantin sebab ada keje sikit dengan oma as he asked for my help to record their video..lepas tu i made a new friend there..which is kawan omar sendiri iaitu syahmi..so practically saya dan syahmi jadi juruvideo sambilan waktu itu..hehe

Photobucket

Photobucket

waktu saya tengah sibuk berborak dengan oma..dua minah ni syok bergambar dengan anak buah bini omar..fine ah xde gambar sendiri kat rumah ni..xde kenangan..huuu

Photobucket

sorry ah iema..aku memang berniat jahat pun upload gambar ini.hahha..makanan best! ayam masak merah best! 2x tambah sebab best! bahaha


Photobucket

berbaris untuk menunggu giliran ambil gambar dengan pengantennn XD saksikan ketebalan dan kehitaman bibir kami =P

Photobucket

thanks to syahmi for this pic.. >.<  omar dan kak zarina hope u guys are happy together till Jannah :)

Photobucket


Photobucket

ini kawan-kawan mesir semuanya.. :)

kami beransur pulang pada jam 4.30 petang..

malamya..iema bawa makan di kedai Sup Tulang dan pergi bazar karat!

Photobucket

we really had a great time that night..sambil tunggu sup tulang sampai sambil borak-borak..berteka-teki..gelak-gelak...haihh..rindunyaaa ;')

Photobucket

ini la sup tulang..siap ada straw lagi nak hisap isi dalam tulang tu..buttt..saya tak hisap pun sebab  tak reti! dan berlemak pulakk..takut pening kepala makan lebih2...

begitula ceritanya sepanjang di Johor..such a sweet memory i had...and this time it is very "sweet" ;)


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails