Friday, May 10, 2013

Seniors' Graduation Day! (First Batch)


Akhirnya majlis konvokesyen yang pertama untuk pelajar malaysia universiti zagazig telah diadakan pada 23/2/2013 yang lepas..They are my seniors! we are 2nd batch.Majlis tersebut sangat meriah dari siang sehinggalah ke malam..ada saje aktivitinya!

Belah paginya program penerimaan scroll sempena tamat pengajian selama 6 tahun di sini..oh part ini paling sedih dan sebak sebabnya tak dapat pun attend majlis tersebut kerana....



 photo 20130223_095008.jpg

kami ada exammmmmmm !!
ahhh why oh why! only year 5 je pulak tu ada midterm tarikh itu! sangat tidak cool :'(

 photo IMG_20130223_095209.jpg

suasana tegang di dewan exam..ihik.. (oh dewan kami tak moden macam kat mesia.sekian)

habis je exam jam 12 pm..terus bergegas ke dewan konvokesyen dan grab mana-mana je senior untuk bergambar! haha!

 photo 20130223_131928.jpg

hanya kak Aizah je saya sempat grab..wuwuw..yang lain ramai dah pergi ke dewan makan untuk upacara makan-makan bersama pihak universiti dan family pelajar.

ohya..senior saya tak ramai..ada dalam 20 something je semua..dan result tahun 6 dorang gempak gile! 8 dari mereka dapat keputusan MUMTAZ.. dan 6 dari nya adalah pelajar Sabah! Best Student award pun dari Sabah! ohmy..bangga gila sebagai anak sabah.haha..semangat terus nak jadi macam senior-senior sabah.. =') ..eh kak aizah ni pun termasuk untuk pelajar mumtaz tu...berasal dari Johor..hehe

 photo 20130223_140109.jpg

comelll tak wishing tree ni?! 

 photo 20130223_140117.jpg

kerana pokok ini tidak cukup zat..so terbantut dan sangat rendah..terpaksa bengkok kan kaki untuk bagi sama aras.hehe

 photo 20130223_140207.jpg

 photo 20130223_140504.jpg

comel tak kain rentang kat belakang,props dan model? GILA COMEL.Whoever do this..you guys did a great job! im loving it!

 photo 20130223_141125.jpg

"the doctor poyo in is the house!!"

 photo 20130223_141518.jpg

im grateful i was born to be a doctor =P

 photo 20130223_141840.jpg

keh keh kehh..memang jakun gila time tu semua props nak cuba! siyes cantik dan puas hati tengok gambar sendiri.hahah


 photo 20130223_123729.jpg

medical team vest! baru dapat hari yang sama sebab telah diterbangkan dari malaysia..kekeke

 photo 420199_4399600109602_858498872_n.jpg

 photo 735015_583841514962197_2119390449_n.jpg


Malam konvokasi tu kami ada persembahan dari kumpulan nasyid malaysia!!! ohmy..terkejut den bila dorang datang zagazig yang kampung-kampung ni jee..kalau setakat kaherah tu memang tak heran la.cuba teka?!


 photo 20130223_184621.jpg

selingan jap...yang penting bukan kami dua.haha


 photo 20130223_195709.jpg

IN TEAM yo!!
last time tengok konsert nasyid pun masa sekolah menengah kat universiti malaysia sabah..konsert raihan..now 2nd time tengok konsert nasyid...


Oleh itu..tahniah untuk kakak dan abang seniors! korang terbaik..doakan kami yang masih belajar di sini untuk berjaya macam korang...till then bye!

(post ni sangat lama simpan dalam draft..tu pasal last seen saya post 2 bulan yang lepas..now kena tunaikan post entry ni untuk next entry yang lebih menarik!!! haha..habis bercelaru suma ayat sebab nak cepatkan habis :b)


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails