Tuesday, May 26, 2015

Nuremberg,Germany


NUREMBERG

Nuremberg, a city in Bavaria, is distinguished by its medieval architecture, including the fortifications and stone towers of its Altstadt (Old Town). At the northern edge of the Altstadt, surrounded by red-roofed buildings, stands Kaiserburg Castle. The Hauptmarkt (central square) contains the Schöner Brunnen, the gilded “beautiful fountain” with tiers of figures, and Frauenkirche, a 14th-century Gothic church


 photo DSC_0888_1569x1050.jpg

kami di nuremberg just sehari saja..awal pagi sampai kat terminal menaiki bas dari berlin,tukar baju mandi semua di terminal dan selepas breakfast baru gerak ronda-ronda bandar nuremberg..

 photo DSC_0897_1569x1050.jpg


 photo DSC_0903_1569x1050.jpg

 photo DSC_0898_1569x1050.jpg

 photo DSC_0900_1569x1050.jpg

 photo DSC_0948_1569x1050.jpg

  1. Memorium Nürnberger Prozesse 
    1. Exhibition about the post-WWII Nuremburg trials of Nazi war criminals, set above the original court.

  2. bandar Nuremberg ni adalah bandar Nazi..maksudnya pada zaman dulu nazi bertapak bermulanya di sini..

 photo DSC_0941_1569x1050.jpg



 photo DSC_0942_1569x1050.jpg



 photo DSC_0950_1569x1050.jpg

 photo DSC_0952_1569x1050.jpg

 photo DSC_0956_1569x1050.jpg

 photo DSC_0958_1569x1050.jpg

 photo DSC_0968_703x1050.jpg

 photo DSC_0922_1569x1050_1.jpg

Documentation Center Nazi Party Rally Grounds
The Documentation Center Nazi Party Rallying Grounds is a museum in Nuremberg. It is in the north wing of the unfinished remains of the Congress Hall of the former Nazi party rallies

ini la muzeum nazi sebenar! memang complete salasilah,penceritaan dari mula hingga berakhir nya era nazi.
muzeum di dalam ni dia dah sediakan video/rakaman semasa perang dahulu,,video perarakan,video pidato Hitler di podium semuanya complete..di bawah setiap rakaman akan tertulis penceritaan rakaman tersebut..

bagi peminat sejarah seperti balqis dan nadhar,,dorang mampu bertahan 2-3 jam dalam sini..dan paling cepat mengalah 30 minit je ialah hamizah dia give up duduk kat cafe minum air..di ikuti dengan aku lah..hahaha..tak tahan boh,terhuyung-hayang aku tertido dalam tu..asal nampak kerusi aku duduk pastu tersengguk2,berapa orang dah lalu lalang omputeh tengok aku macam gelandangan dah dalam tu..so baik lah aku keluar join miza untuk elak malukan diri sendiri..wakaka

 photo DSC_0920_1569x1050.jpg

ini lah cafe nya..mihmihmih

 photo DSC_0918_1569x1050.jpg

order la mocha satu untuk hilangkan ngantuk

 photo DSC_0914_1569x1050.jpg

kat bahagian luar ni la tempat tentera nazi berkumpul sambil mendengar Hitler berpidato

 photo DSC_0912_703x1050.jpg

 photo DSC_0911_1569x1050_1.jpg

 photo DSC_0972_703x1050_1.jpg

 photo DSC_0979_1680x981_1.jpg

Christkindlesmarkt
Christkindlesmarkt is a Christmas market that is held annually in Nuremberg, Germany. It takes place during Advent in the Hauptmarkt, the central square in Nuremberg’s old town, and in adjoining squares and streets. 

ni dah masuk dataran nuremberg..banyak la pasar-pasar mini ada kat sini untuk memeriahkan bandar

 photo DSC_0981_1569x1050.jpg

 photo DSC_0985_1569x1050_1.jpg

 photo DSC_0994_1569x1050.jpg

 photo DSC_0998_1569x1050.jpg

 photo DSC_1001_1569x1050.jpg

Frauenkirche
The Frauenkirche is a church in Nuremberg, Germany. It stands on the eastern side of the main market. An example of brick Gothic architecture, it was built on the initiative of Charles IV, Holy Roman Emperor between 1352 and 1362

 photo IMG_6342_788x1050.jpg

 photo DSC_1017_703x1050.jpg

 Schöner Brunnen

A beautiful fountain

 photo DSC_1023_1569x1050.jpg

 photo DSC_1029_1569x1050_1.jpg

 photo DSC_1032_1569x1050.jpg

 photo DSC_1082_1569x1050.jpg

 Kaiserburg Castle

Imposing, 11th-century castle complex with a royal palace and gardens, plus sweeping city views
  1. Ini la Nuremberg castle..besar dan cantik

 photo IMG_6398_1661x1050.jpg

 photo DSC_1074_703x1050.jpg

 photo DSC_1076_703x1050 2.jpg


 photo DSC_1079_703x1050_1.jpg

 photo DSC_1068_1569x1050.jpg

 photo DSC_1069_1569x1050_1.jpg

inside the castle..

 photo IMG_6429_1680x434.jpg

 photo DSC_1062_703x1050.jpg

 photo DSC_1049_1569x1050_1.jpg

nuremberg from top!

 photo DSC_1055_1569x1050.jpg

 photo DSC_1085_703x1050.jpg

 photo DSC_1102_703x1050.jpg

Nuremberg Toy Museum

The Toy Museum is a museum in Nuremberg, Bavaria. Located in a city famous for its toy-makers, it was founded in 1971, and is based on the toy collection of Lydia and Paul Bayer

time ni dah petang..tutup dah muzium ni..hehe

 photo DSC_1098_703x1050.jpg

 photo DSC_1101_703x1050_1.jpg

 photo DSC_1099_1569x1050.jpg

 photo DSC_1104_703x1050_1.jpg


 photo DSC_0927_1569x1050_1.jpg

 photo DSC_0935_703x1050.jpg


seharian dah habis round nuremberg..till then..

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails