Sunday, February 22, 2009

Step Up 2?

yay! 
after had a stress and bad day since the previous day..
i served myself today with STEP UP 2 the moviee...(akhirnya mui2..)

gosh!..i love their dancing!..street dance is it?? dah la theme song their group guna car game songs..
owhhhh my my...love it love it!..before this i watched Storm The Yard..same type with this movie oso..street dance/break dance..and Chris brown acting in this movie..comel pulak dia menari2 dalam tuh..comel..laki negro pertama me cakap comel..hahahaa..ingat senang ke dapat muka negro yang comel? ngeh.."once u go into black,u never turn back" sheeshh..physcho giler quote nih.

Ohya!! not forgetting with the main character in this movie..Robert hoffman..sheesshhh..Brad Pitt? no!, orlando bloom? no!, james bond? no!..Robert Hoffman? YES..ngee.Pelakon orang putih pertama yang membuatkan saya tersengih2 tanpa sebab melihat dia senyum.actor2 yg saya sebut atas2 tuh tolak tepi..shu..shu.ekeke.before tis yang sweet senyuman yang saya tengok ialah Gerard Butler..but! Robert Hoffman sekali dia tarik punya sikit bibir dia untuk senyum ..perghh..xleh blah..saya pun ikut tersengih2 sekali..dah la pandai menari..tinggi pula tuh..aset2..ngeh

The actress Briana Evigan,also so sweettttt and beautiful~..with her body yang lentuk2 kalu dancing tuh..haish..i Love tis movie very very much!

and for those who not watching tis movie yet,u shud! 
;)

Saturday, February 21, 2009

Haish..

im skipping just now..
because i was so exasperated..

plus im feeling down today..
how im gonna make it right..
everything have been screwed up!

aaaahhhhh apa2 laaa.
help me!

hope tomorrow and days onwards will be much more better.

Thursday, February 19, 2009

Tagged!

Wala! tagged yang nih agak menarik..so i try to do it.

1. Snap the picture of both inner and outer of your purse
2. Introduce your purse brand,price and where you buy
3. Take out what ever its inside your purse
4. Tagged other 7 person


2. Milk teddy! price around RM20++ at Sungei Wang~


3. Things inside of it..
coins..
Wang kertas..
Pic of me and mom..
Matrix student card.. 
HSBC card..
Milk teddy card..
Super Sip Fone (PC to Phone)
Vodafone reload card..

ehe..sikit je benda2 dalam purse..IC letak kat rumah..takut hilang kat negara orang nih..

4. Amoi,Ira,Geebah,Fad,Ziqah,Balqis,kak Jah..


Friday, February 13, 2009

Habis

Ya,cuti habis..
2 minggu leka..
lepas nih dah takda cuti sampai final..
kak wahida promo tiket balik malaysia sementara murah rm2500-rm2900..
masih ragu2 nak beli atau tak..adey..

Esok dah stat kelas..Anatomy pembuka sekolah..
waaa..jangan leka leka..
kena semangat balik..Pleasseee..Semangat ya!
Kurangkan main..kurangkan baca novel..kurangkan Internet(mustahil) dan kurangkan MAKAN!..uhukkk..

Winter dah nak habis..tapi tak rasa pun winter tahun nih..agak biasa2..deyy
Summer akan kunjung tiba..bersedia untuk sentiasa panasss..well,me winter pun rasa panas badan..metabolisme tinggi orang kata..tapi bila Summer,ku yang paling sengsara!

Baik..Go go fa!

Thursday, February 12, 2009

True



We remember the fantasy we created
rather than the reality we live with
whether the fantasy was beautiful or ugly


sad..

A Visit..

Pada 5 feb lepas,kami pergi ke rumah pensyarah anatomy kami..saja lawat2..ehe
rumah Dr Sama ni agak jauh dari Gamaah(uni)..so naik teksi p sana..
Rumah die ni nampak macam setinggan je dari luar..tapi bila masuk dalam..fuh..kondo seh!

Ni la Dr.sama tuh..tengok pakaian die..jubah yang main sarung terus..tapi cantik die time nih!

mak mentua die dan anak2..oren tuh habibah,hijau tuh Dahlia (si mata hijau)

time ni tengok album tunang Dr tuh..somi die ni tentera bahagian sulit2 penyiasatan..so sentiasa tak ade dirumah..

ni la makanan arab,"mayswi" ni luar nye daun yang di kukus lembik,then nasi di dalam..agak muak makan nih,sbb nasi tuh macam pulut,tapi nasib baik ayam goreng penyelamat keadaan..;P

dessert..manisan..sedap2!

balqis,atiqah,intan..ehe

Keluarga bahagia..;)
Kitorang lepak kat rumah Dr ni sampai 5.30..best2..tgok tv! haha..citer omputih Swim fan..ku pula yang amat khusyuk menonton..petang tuh juga Dr ni ajar kami buat kopi pekattt kat dapur..tapi ku sorang saja di depan Tv..wawawawa..bila nak siap tuh baru ku masuk dapur..ngee

Dr sempat tanya kat dapur "where is Afifah?"...haha
Ada video die cara2 buat kopi tuh,tapi nak masukkan video kat dalam ni agak lama..
i will try my bes t later on!





Thursday, February 5, 2009

Last Places..

Ada 3 tempat sebenarnya waktu dah hujung2 petang nih..

1) Rumah Api Iskandariah
2) Taman Montaza
3) Istana Raja farouk

Tiga tempat  nih dalam satu kawasan..tapi sedeyy..time nih bateri kamera dah habis..*_*,so agak sedey dan hanya 3 keping sahja pics..


Rumah Api..

istana Raja Farouk hujung nun..(patutnya bole dpt view yg lebih cantek)

Finally..habesla pengambaraan ku di Kota Iskandariah..syukur2..
Semua tempat2 nih kami ambil masa sehari suntuk..
so penat dan berbaloi..ehe
Tamadun Rom..sejarah lagi..bernilainya ada tinggalan sejarah ni..
tiba2 terfikir permainan budak2 dulu kala dh semakin luput..konda kondi,nenek kebayan,galah panjang,guli..etc..rindunya! lebih2 lagi game yang ada macam2 lagu tuh..amat syok kalu dengar balik..haha.. +.+

Ok!

Masjid Abu Al-Abbas Al-Mursi

"Masjid ini terletak di tepi pantai Iskandariah,masjid ini menjadi kebanggan masyarakat di situ kerana bentuk senibina segi enam yang unik dan penuh kaligrafi menarik.Di dalam masjid tersebut di tempatkan makam Abu Abbas Al-mursi iaitu seorang ulama sufi yang giat dalam dakwah yang berasal dari Andalus"




Makam Abu Abbas


Makam ahli bait Rasulullah..yg tengah2 tegak warna hitam makam Saidina Ali r.a!

ni masjid untuk ke makam Nabi daniel

makam Nabi Daniel


makam Loqman Al-hakim..Surah Luqman tuh..tapi org kata makam ni khilaf..

taman kat luar masjid..



Birthday Girl



Tettt..stop sekejap dalam pengembaraan Alex..

tik tok tik tok..

HAPPY BIRTHDAY AFIFAH!

laaaliiluuuu...phewit phewit..(duh)

IM TWENTY - 20!!!! (yesh2)

Im an adult now! yeeaahaa..

i loike being twentieth! no teenage pleasee..;p

Hope i will become much more better human being afterwards..

Thanx everyone because be my loviess

Pray for my success,health and etc..

Tuesday, February 3, 2009

Benteng Sultan Al-Qietbey

"Di bina oleh Sultan Mamalik yang memimpin pada tahun 1472 masihi.Ia dibina untuk mempertahankan Iskandariah dari serangan-serangan luar.Luas benteng ini keseluruhannya adalah 2 hektar"


Kubu Salehuddin Al-ayubi..





Pelan penuh..

terowong bawah..


canteknya laut..*_*




Luass..

Balik dah..dadaaa

Jualan kat bahagian luar..huruf2 batu karang 3.5 l.e

Ini tempat petama trip saya...nampak laut memang teruja..Alex memang terkenal dengan laut dan pantai yang cantik..Summer break baru akan ada ramai pelancong datang sebab nak mandi laut..

winter break xleh mandii tauuu..nanti x pasal2 keras tengah laut..hehe..but guess wut,time ku datang sini ada jugak lelaki arab mandi..haish.kulit kayu betul..;P

ohya..tiket untuk masuk sini 15 l.e..

^_^

Teater Roman

"Ia ditemui di kawasan kaum Ad Dukkan pada tahun 1960 serta merupakan kesan sejarah Rom sewaktu menguasai Iskandariah.Tempat duduknya membentuk setengah putaran yang khas dengan 12 anak tangga yang masih boleh di lihat hingga sekarang"

my words : waaaaaaaa..macam collaseum!! x sangka ku pijak kaki kat cni.

Perjalanan ke Teater Roman


pintu masuk..tiket 15 l.e

terujaaaa




yay! im on the stageee!



cantekkk..




ehe..kat tempat nih banyak kucing..even kota alex memang banyak kucing,kucing sihat2 pulak tuh berkeliaran..hoho..dunno y..inih kalu amoi nmpak kucing,mesti jerit2,cubit2..etc..;D

Journey to Alexandria

yay! finally..start blogging about my trip! yesh2! (but agak sikit penat uploading pics)
ehe,so we used train to go there..need to pay 21 l.e..its okay..(nak melancong pelu kuar duit banyak kan)

stesen die nih memang agak cantik bahagian dalam tuh,ala2 europe..tapi x sempat snap pic sebab time nih kami lari2 kejar train! (kalu ikut khai,pegi dan balik tetap belari punya.haha)
so berempat,me,balqis,kak ulfa dan khai..

Sweet moment time nih,bila nak naik untuk train yg kedua tuh i met little girl yang amat pemurah dengan senyuman! asik2 senyum..hehe..bila nak turun tuh,dia sempat pegi arah saya dan balqis dah menghadiahkan ciuman kepada kami..sooo adorable!





train petama selesa sikit..kunun2 komuter

Nih beli tiket untuk train yang ke dua~


train kedua agak biasa2..kunun2 LRT

lil sis yg amat comel!(tudung kuning) luv her *wink2* ;D

finally...kota Alex!

tat nite,we threat ourselves with pizzaaa...no pizza hut please!

Smilesss...:)

balqis sayang~ hehe

kulit yg agak pucat..tapi mesti senyum2!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails