Tuesday, March 24, 2009

G.E.R.A.M

 aaaahhhhh amat geram dengan mereka ini!
sepanjang minggu ini orang arab suka buat saya frust..
semangat assabiyah mereka kuat..dorang x amalkan langsung

FIRST COME FIRST SERVED

memang terpacak saja lah kamuu kat situ sampai berlama lama..adeii
hari itu beli burger, ok 50 minit saya terpacak..sedangkan orang arab yang lain terus je dapat.
Aku dah bercakap arab tuh..stil dia xdapat ngerti..apa dia takut sangat ke aku cakap English nih..sampai arab dan english pun tak dapat beza..kalu tak dengar apa aku cakap,tengokla kat kertas order tuh!!! aku buatla muka tensyen,biar dia tekanan tengok. hishhhhhhh 

Petang tadi..kes kecik je aku nak beli pen nih..dah berdiri depan2 minah arab tuh..siap signal2 dia suh amik pen..tapi dia boleh layan orang arab kat  left and right aku..bila dorang dah pegi..layan lagi yang baru datang..pheww start berasap dah.agak 20 minit juga tunggu..then aku terus blahhhh tanpa membeli..menyesal giler tak hentak meja tuh dan terus blah..biar rasakan..biar pompuan arab tuh tekanan..

adeiii...Malaysia juga tetap ku sayang..Malaysia amalkan First Come first served..

Malaysia ku terchinta!

p/s haihhh..apa nak buat dengan orang arab ini..

ok,! pelu baca buku...esuk ada test..anatomy..pergh.

Thursday, March 19, 2009

Sukan Universiti


 17-19 Mac 2009 berlangsungnya Sukan Kuliah Perubatan Universiti..lawan antara Uni kat mesir nih la..so yang uniknya..hanya Zagaziq Uni yang hantar student Malaysia untuk acara2 tertentu termasuklah saya....hehe.

so..jom tengok gambar!

17 Mac..Hari Perasmian..




Bukhari (ketua pelajar kami) tilawah Al-Quran sempena pembukaan majlis..tahfiz die ni.(bangga siot)

Perarakan masuk kontijen..waa macam hebat!

antara peserta sebagai penonton..

Nihla wakil kontijen Zagaziq..3 orang kat belakang tuh mesian..

spot the mesian? ehe..Bidow,Fitri dan Amir..



Zagaziq kat kanan sekali..

persembahan! lala~


adei,terjatuh kompang tuh!


ewah..

dah habis..

nampak tak serba pink tuh! cantik tau baju dorang..full set..cumil.

habis majlis..kena temuramah..

dancers pun kena juga! 

18 Mac...gelanggang permainan..

Guess saya join apa? haha..saya tak suka sukan tau!

so..

TaDaaa!..Chess...=D


kawan ku Min...(hosmet juga nih)

adei...dua2 tensi..haha

Peace! i got 3rd place...pheww~

Sayangnya..19 mac...penutupan..saya tak dapat pergi..

ada urusan yang perlu di siapkan..

harap sijil nanti di bagi kemudian...

hehe..

20 Mac...cutiiii umum...yay!..

(^_~)V

Wednesday, March 18, 2009

Arsenal?

ARSENAL...Huh?!

my adik baru je beli sweater Arsenal setelah berpusing satu KL..lol

sweater ori nih..memang smart giler!..sebabnya i yang pilih..haha

patutla ari tuh beriya suh i pilih sweater mana yang smart dalam website

so..


Tapi...

yang slacknya...kakak dia pun x nak kalah..haha

saya pun ada beli tau!

jenama...WALLS...terkejut? hakikat...

sebab ada lambang walls kat baju tuh..lol

sedangkan tak tau jenama apa..

so...

corak bunga raya..pelik..ekeke..gabungan pink + orange

SeKiaN...


Sunday, March 15, 2009

Too many things..


Usrah mingguan kali ini buat kat taman tema (ku tak sangka zagaziq ada taman ni)..usrah hanya 15 minit je sesi ta'aruf ahli baru..then lepas tuh main!!..naqibah nak jadikan usrah nih agak menarik for tis time maybe..so mainla kereta dalam air tuh..langgar2..tapi amat penat kayuh..adui...plus pakai skirt,betul2 xtau ada main2.heh~

but something happened yg buat ku menjerit dan agak nightmare..habis je main kereta air tuh,dah nak balik..singgah beli eskrim.so dalam2 jalan2 tuh (stil dlm tmn tema) jumpalah tis lil girl around 2 yers old,pakai baju sejuk tebal2.keseorangan.dan amat comel jalan bertentangan dgn ku..so tarik perhatian dia sambil buatla muka2 (imagine sndiri if jmpa bdk kecik cemana),jadi lil girl nih pandangla sy sambil berjalan tuh..so me pun habis je buat2 muka..terus jalan pegi tempat aiskrim..tiba-tiba..

saya terdengar jeritan dari depan..sorang ayah dan sorang ibu menjerit2 sambil tengok arah saya..uishh apahal nih..so saya pun tengok tepi arah budak kecik tuh!..engam2 saya tengok budak tuh..budak tuh dah menjunam masuk dalam sungai!!! time tu saya hanya sempat tengok kaki dia terbalik..badan dah awal2 masuk sungai..aku jadi kaget sekejap!!

apalagi..tengok si ayah dah pecut masuk terjun dalam sungai..budak pompuan 2 tahun tuh wei!! (tapi aku stil kaget,terlekat kaki ini)..saya just tengok budak tuh dah terapung2 menghadap langit..(syukur sangat sbb dia pakai baju tebal kalis air tuh!!)..at last,syukur die selamat..mak aih..loman jantung eden.

****************

Semalam ada penutupan Festival Zagaziq kat DPMZ..agak meriah dan macam2 persembahan like pentomen,nasyid..(guys yg buat smua nih..ustaz + doktor)..agak lucu juga pentomen,jalan citer punya suspen siap kuar lagu james bond..konon nak pegi berperang pertahankan negara..tup tup..lastnye duduk atas kerusi jawap paper exam..perghhh..xleh blah~

Nasyid pula..adedey.2 group yang buat.dorang nih memain ke ape..siap gelak2..dah kena usik oleh ikhwah2 tuh..tapi group yang serius nyanyi tuh agak bes juga suara dorang smua..dan baru time tuh baru kenal nama ahli2 kuliah ku sndiri though my guys takla ramai (sesi ta'aruf after tat) ..siap sorang lecture mate nih,kalu pakai kopiah lain bebenor muka die..siap konfius dia ke nih..lol..

MC pula..Ustaz Hanif dan Ustaz Hidayat..loyar buruk..asik kena mengena antara dorang..jadinye..ngee..i dapat hadiah sempena Nisa' Games..johan catur..wee~ bila berdiri nak pegi amik hadiah tuh..MC tuh buat lawak ke ape..me tak dengar pun sebab nerves..haha..Balqis yang bgtau..MC tuh cakap

"catur nih permainan agak rumit ye..saya kalu main pun tak penah menang2..jadi yang main nih memang bijak pandai..jadi para ikhwah silalah berhati2 dengan perempuan sebegini"

lol..kureng punye MC..ada maksud lain ke tuh..

***********

Minggu ini juga saya dapat souvenier form my bestie!! thax zuu..dia pegi London hari itu dan belikan saya keychai bus double Decker kaler merah tuh..sukeeeenye!


Thursday, March 12, 2009

Rindu akhirnya!

Di waktu malam sebaik sahaja menghantar dua abangnya di airport flight Kl-Sabah..

situasi berchatting di YM

Miss fa   : baru balik ka ni san hantar dorang amat?
Mr asan : ya
Miss fa :  ooohh..
Mr asan : bosan pula aku kepa(kak ipa)..
Miss fa : aik? kenapa?..
Mr Asan : sorang2..haha
Miss fa : nyeeehhh...baru ko tau..dulu kalau kami ada ko marah2..jerit2laa..sekarang                      pandai ko bosan..
Mr asan : Balik la ko kepa
                  belajar di sini ja 
                  sama ja tu belajar di Malaysia
Miss fa : uinaaa sann..betul ba ko rindu aku nih..terharu betul tau

 The end..

haha..akhirnya dia pandai juga rindu yang kami2 nih..maklumla anak bongsu..makin tak berpenghuni rumah itu.


Wednesday, March 11, 2009

Intan


Intan?!?! 

Teluk Intan kah? Batu intan kah? Sinetron Intan? (tante!!)

Tettt! Semuanya BUKAN!

Intan yang dimaksudkan oleh beta ialah....

INTAN NUR ATIQAH !!

Happy Birthday!! 

10 Mac 2009..(dah 19 tahun ko lihat dunia)

Paginya...sambut kat rumah dahulu~





Petangnya..di Mo'Men..



vandalisme..




hasil vandalisme..*_*

tada..gambar kami dua mesti ada..(bak kata min)

ok la Intan..semoga ko bahagia di hari lahir mu..

aku rasa..ko la paling banyak dapat hadiah tau..(setiap org dia pau minta beli hadiah)

harap2 ko dapat suami ala2 Gong Chan! haha..plus..yang soleh~

Muahz muahz!

(^.~)v

Monday, March 9, 2009

Salam Maulidur Rasul

Salam Maulud Nabi..

marilah banyak kan selawat dan mengikuti sunnahnya!


amin..


Thursday, March 5, 2009

New Passion?

aaiiee..
sesuatu telah mengangguku buat masa ini
Benda nih dah bermain main di fikiran selama 2 bulan lepas..

bila tengok gambar-gambar di blog yang di snap dengan smartnya..
saya rasa "TERUJA"..cantik!
walaupun saya ini tidak dilahirkan untuk bersifat seni..tapi benda ini boleh dipelajarikan

Terasa ingin meng "snap" pictures seperti mereka mereka di luar..
dan ingin belajar photographing

Tapi apa2 pun memerlukan kamera is it?

Sony 350 alpha~!

orang kata,Sony sesuai untuk beginner,dan ia tidak sesukar Cannon dan Nikon.

macam mana aku ingin mendapatkan ini..
ganti tiket untuk balik mesia tahun ini perhaps?
yeah..maybe..masih dalam perancangan..

apa-apa pun..tunggu dan lihat.

Tuesday, March 3, 2009

Saya reserved!!

di waktu petang..i texted my dad 

"salam..abah di mana?  on la skypeee..lama nda cakap dengan abah"

within 10 minutes i got called through skype.. from alamin99 (my dad)

Abah : eloooo..siapa tuhh..buat apa di sanaa tuu..(sambil pura2 becakap loghat sabah yang amat pekat)
   fa    : Abaaahhhhh..ngeee..bla bla bla (i was frustrated for tat time as my skype is very bad in connection..and my voice sounds putus2..)
abah  : mana webcam? nampak ka muka abah? ada perubahan muka abah? ka makin hensem?
      fa : perasan!!! makin bulat adalaaa

xxxxxxxxxxxxxxx

    fa : Abah!!!! saya mau reserved laptop abah!!..miahaha..kalu abah beli baru,bagi saya laptop                tuh..

abah : uinaaa..awal jugak meng'reserved'..buruk betul..hahaha (ekceli,die baru pakai sebulan)

     fa : aishhh..mestilaaa...nanti orang ambil..nda bulih

abah : alaaa...amat sudah reserved tuh tauuu..kenapa juga mau laptop abah

     fa : eeee amat mana suka XXXXX abah tuhhh..nda best dia cakap laptop tuh..laptop saya nda            powerlaaa..nda dapat guna windows..

xxxxxxxxxxxxxxx

    fa : abah...apa cerita baru di sana? benjamin button tuh bes ka bah? yang brad pitt tuhkan!                cerita pasal apa tuh?

abah : ooo ituh...memangla bes..sebab abah yang belakon dalam tuh..(perghh)..itu cerita pasal      dia start tua..undur2 jadi muda..jadi kanak2..jadi baby..masuk dalam perut ibu..jadi setitik     darah..jadi sperma..time banyak2 tuh dia berebut2..dia menang..~

fa : huh?!?! aaahhh..betul ba bah..tipu betul..(i dunno sama ada betul or x..malas nak tanya lebih2,bikin panas my dad nih..haha so tukar topik lain)

xxxxxxxxxxxxxx

     fa : cerita lain lagi apa?

abah : Be****** (i dunno ekceli what title is tat coz his voice also putus2)

     fa : cerita apa tuh? siapa pelakon dia?

abah : Tom John..

    fa  : siapa Tom john?? siapa tuh?

abah : ala...adik beradik Tom John tuh ba..yang abang dia Tom Yam..

    fa  : hahahaha..(punya kuat me gelak time nih)..ish my dad nih..

xxxxxxxxxxxxxxx

fa : abah bila lagi abah mau jalan2 pegi europe? kalu abah jalan,bagitau saya..nanti saya pun boleh pegi europe,jumpa abah di sana..hahaha..murahkan tiket dari tempat saya ni..tapi abah kena pegi time saya cutila

abah : buat apa mau pegi europe..abah mau pegi zagaziq..

fa: haish..buat apa pegi sini..pegi europelaa~..eh abah! hari tuh abah pegi China berapala tuh? murah ka?

abah: ooo ntah..lupa berapa harga tiket..naik Air asia murah ba tu..duduk dalam kargo..

fa : haish..bikin panas betul..abah tidur hotel mana la?

abah: tidur atas katil..

uwaaaaa...geramnya becakap dengan my dad nih..tapi me juga balik2 ketawa..hahhaa

p/s saja mengisi ruang post kali ini disebabkan dah lama menyepi..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails