Tuesday, June 30, 2009

Nasi ayam


Ini lah nasi ayam mesir..

besar kan ayam tuh..

nasi seciput..salu tak kenyang..

dan baru tahu boleh tambah nasi kalu nak,tapi bayar lebih..haiyaa..

Monday, June 29, 2009

Holidayss~~

How good when we have lots and lots of time to santai-santai..haha
unofficially my exam tak habis lagi..computer tinggal..but tuh pun just kena bagi skema jawapan lols..just cukup syarat je..tak masuk kelas,or lebih senang x ada kelas pun tuk ssubjek nih..

sorry,lambat update ya..haha..sebab tengah menikmati rileks..habis je subjek teras tuh i terus baca nove hlovate,,emm ok la..then layan movies macam2..om shanti om,team medical dragon,hotelier.etc..oh ya..terus donlod ringtone om shanti om..jeles ahli bait ku.. ;p

balqis pula tiba2 rungut cakap x tau nak buat apa..hello..i macam2 boleh buat..tak bosan lagi ni..muak la tengok buku kan..so me tidur pun around jam 12-1 gituh..tapi esok nya pasti bangun awal jam 6 lebih2..tapi kan..best la..u bangun2 otak tak berat..mata terasa ringan..aman sangat dan tak terasa mengantuk..ya lei masa study walaupun tido awal malam tuh,esoknya masih rasa sangat ngantuk..sebab otak stil penat eh?

ohhh..tak sabar utk pegi vacation dekat laut..but musim panas gini bersedia la tuk kulit jadi hitam..haha..fa pakai sunblock! plan nak beli topi rounded tuh laa..tapi x nampak lagi jual kat mana..gelisah sekejap..*_* of course i mandi kat laut nanti! kolam cleopatra tau! ;D

oke! counting days balik malaysiaaaa..tapi dalam masa sama cuak dengan result..hope everything gonna be alrite..amin~

ok guys.. bubieeee

Sunday, June 21, 2009

Father's Day!

SELAMAT HARI ABAH!!


1) Abah nih sangat cool..dan abah sentiasa nampak muda! ya betul! walaupun abah dah umur 51 tahun..muka abah menten muda..uban pun hanya sehelai dua..abah tetap hensem..pekerja2 abah salu kata bos dorang hensem..abah la tuh..hehe..sebab abah putih dan suka senyum

2) abah senang menyesuaikan diri di mana-mana pun dia bekerja..abah memang selalu pindah kerja..saya pernah 3 kali tukar sekolah rendah sebab ikut abah berpindah..abah tak pernah merungut tempat dia kerja..semua nampak ok je

3) oh abah sungguh lawak..suka bagi kitorang teka teki yang jawapannya entah ape2..suka bercerita dengan kitorang,kadang2 dalam rumah tuh suka berjoget tiba2 depan tv sebab nak kacau kitorang tengok tv

4) abah suka makan di luar! tomyam,ikan 3 rasa feveret menu dia bila makan kat luar..ituhla sebabnya saya suka ikut abah jalan sebab mesti dapat makan di luar..hehe..tapi abah tetap juga suka masakan emak

5) selalunya,bila result saya keluar untuk peperiksaan,abah orang pertama yang tahu.lagipun saya x berani bgtau emak.sebab abah bilamana result saya tak capai sasaran,abah tak pernah persoalkan..abah kata tak apa,boleh usaha lagi dan akan cakap "abah puas hati dengan result ipa"..

6) abah pun jarang sangat marah..kalau marah pun,kadang2 tuh sebab barang2 die hilang..ekeke..sebab lain rasa tak pernah lagi

7) abah nih amat suka pada buku dan gadget..almari buku ada sampai 5 6 buah..ituhla masalahnya kalu pindah sebab berkotak-kotak penuh dengan buku..dulu mak pernah cerita,abah masa belajar dulu,tak baca buku pelajaran..tapi baca buku lain.Kalau gadget pula..abah sangat suka barangan Apple..macam segala keluaran Apple abah nak beli,terutamanya laptop..nih dah masuk kali ke 3 beli..sampai laptop lama dia pun saya dan kakak yang guna.[ini yang bes]

8) abah juga seorang yang high-tech..kadang2 tuh macam hacker pun ada..haha

9) abah nih sangat pandai menilai..dan setiap nilaian dia tuh mesti tepat..contoh kalu ada pertandingan kat tv macam miss world,menyanyi,komanwel,sukma..setiap orang yang abah cakap ini mesti menang,peratus kebenaran tuh mesti tinggi..dan memang orang tuh akan menang.bila tanya, "macam mana abah tau?" abah jawab "abah tengok sekali pun sudah tau"

10) abah nih tidak lokek..ekekke...akan beli barang2 apa2pun asalkan dia puas hati..pernah sekali saya nampak dia beli sebuah buku nih.buku ni saiz biasa je..sekali bila tengok price tag RM300++..perghh [perkara normal bagi pencinta buku]

11) seorang yang cintakan ilmu..dia cakap,kalu belajar jangan alang-alang..teruskan sampai peringkat tertinggi dan saya amat berbangga bila dia dapat segulung ijazah phD ;D

12) abah tidak lokek ilmu..suka tolong kawan2 dia yang nak teruskan pengajian master mahupun phD..dulu hampir setiap malam abah keluar jumpa kawan2 dia sebab nak berkongsi ilmu..dan ramai yang suka cari abah..

ok lah

kalau nak cakap..baaaanyak lagi kan..ok kak,ko pula sambung nanti..haha

oh abah,saya sangat bangga dengan abah

saya doakan abah dilimpahi keberkatan Allah s.w.t sepanjang hidup ini

saya saaaaaaayang abah!

(~.^)

Wednesday, June 17, 2009

Wah rumah!

New Home!

Putrajaya!

Panas,kurang pokok

takde pagar,agak rasa takut jg,macam insecure pula

Let see.. 

pintu masuk..bersepah lagi kan..

keja pemasangan penyedut asap dapur..[amat mesej sapa tuh keja2 ni]


ini ruang tamu kot..hihi..

inilah bagusnya ramai lelaki dalam rumah..lalal~

dapurku sumber makanan ku..huaaaa

eh? mak? hehehee

terfikir juga,ruang luas2 tuh cemana nak hias?

nanti nampak kosong je...huhu

set sofa belum beli lagi..

nanti bila me sampai rumah,rumah dah cantik kot..kikiki

so tak yah susah payah kemas2 lagi..best gila.

p/s credit to kak ros for taking this pictures.. ;D


Saturday, June 13, 2009

up up and go!!


Pandang ke depan!!!

[walaupun para model ini pandang ke atas..hek3]

Let by gone be by gone..

oh!

live your life to the fullest

Cheerish your precious day dear.

:: fa,esok paper physio..::

;; oh ok ok..*wink2* ;;

Wednesday, June 10, 2009

Bila stress...

kuiz facebook 

"what is your stress level?"

3%

ohhhh..aku macam tidak percaya

macam mana nak ekspress kan stress?

makan

pegi bilik housemate lain

guling2 atas katil dorang di bawah pengaruh kipas ceiling

facebooking

blogging

bloghopping

...........................................................

"intan jom balik mesia besok"

"min jom balik mesia esok"

berpuluh-puluh kali ajakan yang sama di terima

sampai satu masa pertanyaan yang sama di utarakan

jawapan yg diterima dari min

' tak sampai sampai pun poottt'

................................

[perghhhh..tersindir gile]

Monday, June 8, 2009

Bertahan!

fa tahan sikit!
tengah jelessss weyyy...budak budak mansoura semua dah habis exam balik malaysia..
fewwww...geram2...hoho

tambah2 lagi aku dah letak counting days sticker kat sebelah ni..
rasa balik2 nak tengok..
tapi tuh tempoh exam nak habis..bukan balik mesia..

kalu tempoh nak balik malaysia lagi lama gamaknya..adui

keep on focusing...hiyakkkk~!

Saturday, June 6, 2009

Kenapa masih lemah?!

Situasi : demam panas gila2..sampai kain basah letak atas dahi jadi kering serta merta [hyperbola]

Ok, kita demam panas ataupun high fever [ x ade beza ]

bila kita demam,badan kita lemah kan! jadi..bila kita lemah..kita akan rasa hanya nak baring sepanjang masa,kalu bole minta semua orang kat sekeliling kita amikkan kita air,suapkan kita ubat..bla bla..[time nih la paling sesuai utk bermanja2,sebab xde orang marah..ngeh3]

saya nak highlight kan,kenapa kita dah rest cukup dah ni..memang dah rest cukup..tapi still lemah?

" alaa..orang demam memang macam tuh" [jawapan typicaL kita terima]

tapi kenapa?

he he he he he

meh aku bagi jawapan saintifik guna istilah om putih..[hak hak..begaya gile]

That is HEAT RIGOR [rigor tuh ape]

Rigor is a state of stiffness (sustained contraction) in the muscle

ok,berbalik kepada Heat Rigor tuh.. [rigor ni ada 4 jenis semuanya]

"in case of increase body temperature as high fever lead to destruction of enzymes responsible for relaxation and Calcium"

Ha! ini lah jawapan saintifiknya adik-adik..ha adik depan tuh..sengih2 pehal? [kikiki]

maknanya,enzym untuk nak rilekkan otot2 kita tak dapat berfungsi dengan baik sebab suhu tinggi sangat..

alaa...xkan tak ingat dah,dulu belajar sains ape zaman muda mudi..faktor2 kecekapan fungsi enzyme adalah suhu kan..ha ingat kan? pandai... pandai..

Dari apa yang kita lihat [ayat skema karangan SPM],otot jika dia tak rilex,dia akan bekerja..
ituhla sifat antagonis nye..

kalu otot tak relax dan tak bekerja ituh nama nya "can i pass away?"...[ mati le tuh ]

Rumusan nya..

ini lah sebab nya kita rasa sentiasa lemah,penat je kan..huhu

so,lepas nih kalu ada makcik2 tanya ke,pakcik2,,tok tok..

bagila jawapan yang bukan typicaL lagi..kikiki

;D


p/s kalu salah,tolong betuL2 kan..saya budak baru belajar..nge nge nge

Thursday, June 4, 2009

Rock Chicken


inilah menu utama..macam ayam KFC..[ i miss kfc]


so jom makan! nasi kuning beras Basmathi..


Happy birtday Kak Zarip!..she's at my right side..



begambar before budak2 arab serbu kami minta duit..[tapi mereka dihalau oleh abg arab mana tah]


ok

HAPPY BIRTHDAY DZARIFAH AZIZAH!
[klasik gile nama]

;D

Movies

Since yesterday was my last paper of biochem and now waiting for next paper on 14th june..
i treat my self with movies.
i have watched couple of movies at tat night..50 first dates and slumdog millionaire

50 first dates is movie i recommend you to watch if you want to learn how to be a good lover..kikiki

ohya! instead of P.s i love you okey..

Im into action movie actually..so for romance,i choose these two movies. =)
i can barely watch thriller movie but not horror.
not because im scared of ghost but since i was child,my dad never encourage us to watch this type of movies because it sounds creepy..ghost? no such thing.[no hard feeling for horror's fans]

about slumdog millionaire is quite interesting because its base on true story rite in india..
salute with the actors and all the kids..they can speak english fluently! itu buat aku tekejut.heh

so.this evening we gonna have lunch at Rock chicken and celebrate Kak zarip bday too!

have fun! ;D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails