Friday, July 31, 2009

Promoto

Promoto? apa ituh..haha..maksudnya promote..well aku saja nak rosakkan bahasa.

yah-yah sini saya nak promote,sila masuk ke laman blog ayah saya dan tengok latest entry "Creative Leadership"

entry ini merupakan slideshow yang dibuat sendiri oleh ayah saya..selepas dia buat benda ini..ayah saya dengan saja-saja memasukkan slideshow dia ini dalam laman web slideshare.com..

slideshare.com ini merupakan pelbagai-pelbagai slideshow yang dihantar oleh pengunjung seluruh dunia..dan slideshow ayah saya telah dipilih sebagai

THE TOP SLIDESHOW FOR THE DAY [untuk hari itu saja la]

wee! wee! bangga bangga..dan ayah saya pun tak sangka..hahaha

well,pertama kali i tengok pun slideshow tuh memang cantik..walaupun i tak faham isi kandungannya..hahaha

so jom beramai2 saksikannya!

Aku Malas.Kakak Rajin

Ya...ituh tajuk blog saya kali ini..kiki..well i tiba-tiba jadik malas nak berblog yah sini..haha..dunno y,

reasons nya

>>>>> kat Malaysia boleh buat macam2 tanpa rasa boring..plus ada TV dan game <<<<<<<<

>>>>> kat Mesir aku hanya terperap dalam bilik depan laptop dan musim panas takda feel nak kuar rumah <<<<<<<

bila aku malas nih..kakak pula jadik rajin update blog die..aku pun terkekek kekek ketawa bila baca setiap entry dia..u noe pengalaman bersama anak2 murid nak jadi cikgu nih..hahaha..lebih2 lagi sekarang dia tengah praktikal kat sekolah rendah

budak-budak kecik..apa la dorang tau..slumber cekodok je aku tengok..ituh membuatkan dorang kiut..tapi pada satu-satu masa kiut yang bikin panas..LOL

ok kak! keep updating yah! *wink2*

Tuesday, July 28, 2009

Spend time

Ok,semalam makan kat luar..yippi! but without mom..;(

makan "pok tek" emm masakan tomyam actually,but
dalam tuh semua ada,sotong,ikan,daging,ayam,udang..peliklaa..
prefer yang just ada 2 jenis lauk je..

air amat minum tuh nama "upin" lol..


asan demam,so minum yg panas2 je..


after diner,we went to Dataran Merdeka...

sebenarnya,tengah tunggu nak tengok wayang pada jam 11.45 pm,

"taking of the pelhem 123"





:
:
:
:
:

hehe..kak ros pun join sekali..nih kat mid,sebab nak tengok kat alamanda tiket habes!


overall,citer tuh best..action movie kan..haha

sayonara~


First Meet

salam alaikum

wah! maaf ya,lama enggak ketemu..kiki..

Sampai Malaysia je memang marathon la bejalan..lol

malam ni baru free sikit *wink*

Halimah sleepover at my house for 3 days,really appreciate it dear.

Then,my first meet with my family member-to-be

kak Ros Ernida ;D


me,halimah,kak ros...hehehe



iema try a new clothe..


hoho...rasa pendek je nih..haha

ok,later tau!

bye!

Sunday, July 12, 2009

Matrouh V3

Last day~~~~

get fabulous at the beach..yipppiiii





terjun masuk lautttt...

hoo..rasa hampir 5-6 tahun tak masuk laut

*_*

memang teruja laa masuk tuh..haha


main kereta api..sambung panjang2..haha


ops! berjiwang sekejap dengan ukiran2 di pasir.. ;P


Ri09..rehlah ibadah 09..

tema rehlah ni

Jadikan Rehlah satu Ibadah..

;D
:
:
:
:
:

ok,habis dah pelancongan kita untuk kali ini..

semoga berjumpa lagiii..

hehe..


untaaaaaa...nih masa dah balik..huhu

[apik,nih ramai calon isteri ko nih..haha..pilih2]

Siwa V4

Hai

Untuk entry kali ini..gambar hanya sekerat sahaja
seba kami tak sempat masuk kat dalam tempat2 nih..just snap pic dari dalam bas


Kubu & Ma'bad Alexabder The Great..(tak pasti alexander ke berapa)


kata ustaz,dalam kubu ni sebenarnya cantik...dari luar je nampak macam ni

Kuil Amon


Di bawah tugu ni sebenarnya ada istana,tapi terkambus oleh tanah..emm..sayang pulak

ada pendapat cakap,kuil ni dibina oleh ahli sihir firaun..

closer view,ada ukiran di situh..




Tempat shopping souvenirs..sebelah die kedai kurma..


see..now is a sunset..;)

on the way back to matrouh..

Siwa V3

Kolam Cleopatra

Kolam ni dinamakan sempena kedatangan permaisuri Cleopatra

lagi kan,,setiap pengantin baru di Siwa nih akan mandi kat sini mengikut adat diorang

Kolam ni sumber air utama di Siwa dan kolam nih tak pernah kering sehingga sekarang


kolam nih laaa...hehe..ada je budak2 mandi kat sini

bersama 7 budak hitam..kiki


nih pondok kecil untuk pelancong rehat..agak panas la masa tuh

bila santai2 dalam tuh,rasa macam rancangan Survivor tuh,,hihi,,pondok2 kecik,panas..



mangkuk tanah liat..


ammu ni tengah bersihkan kolam tuh..lumut2 di buang menggunakan daun pokok kurma

see..die buang melalui lubang yang ade kat kolam tuh

syok ah dorang mandi di kelilingi pelancong wanita2 macam kami.. haha

Friday, July 10, 2009

Siwa V2

Lets continue our reading..hehe..

Jabal Mautah merupakan tempat kubur 2 firaun pada zaman dulu kala..tapi selain firaun ada juga kubur2 askar masa perang dunia ke-2 dulu..kira dah bercampur aduk

lagi...kat dinding jabal nih ad alukisan yang menceritakan mengenai kisah perkahwinan cleopatra & marc Anthony

mesti pelik kan..kenapa tempat saya pergi nih nama Cleopatra sentiasa ada..sebabnya tempat saya pegi nih merupakan kawasan jajahan die..haha..cleopatra ada ramaikan,tapi cleopatra ini saya tak tahu generasi ke berapa.


Jabal Mautah [Mount of the dead]
if u take a closer view..jabal nih ada lubang2 boleh nampak dari jauh

inilah pokok kurma..tapi buah kurma tuh still hijau lagi

see the signboard..

at the peak


this is the hole i told u before..actually,dalam lubang nih la the dead body kena letak dan ditimbus.

on the way down..

ha..ini u all kena klik untuk dapatkan large image,nak fokuskan OASIS tuh,can u see it?
tapi yang peliknye,tasik oasis nih masin tau! tasik mana ada masin kan..
the reason is unknown..hehe


Bait Nafiesah yang sentiasa cool..;p

sejenak : actually,saya tak naik pun jabal nih..sebab perlu bayar 15 LE..hm,setakat lubang2 nak tengok,baik tggu di bawah je..kiki..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails