Sunday, August 16, 2009

2 Days


hai,i kat UPM ni


keja i ialah jaga kaunter gambar sempena konvo


i keja 2 hari,,ini last day..hampir 1094 orang datang kaunter i



inih ketua i si Gun mata duitan..;p



caya la k.ros,,muka dah begaya sayang duit tak jelas..haha



mom i suh pakai mask sebab kawan abg i kena H1N1,,*takut*
kalu tak, i memang x pakai. *_*

nak keja lagii..hehe

keja yang kejap2..tak nak sambilan punye.. lol

bye!

Thursday, August 13, 2009

Pemergian Allahyarham

"Innalillah wa innalillahi roji'un"

kepada

Allahyarham Ustaz Asri-Rabbani


salam takziah kepada keluaga nya

uuuu..sedihlaaaa

selalu lihat di tv,tapi sekarang dah tiada sebab serangan sakit jantung jam 11 pagi tadi

Orang baik memang Allah sayang,nak ambil nyawa dia cepat2 saja

Al-Fatihah~

T_T

Tuesday, August 11, 2009

Dulu nak jadik model tau!

Mari sambung fairy tale si lil princess~

duluuu,i nak jadik model..tak kira model iklan..peragawati yang jalan lurus atas stage tuh..etc

seorang model mesti akan ada bakat semulajadi sejak kecil supaya ciri2 modelling dia tuh teserlah..ceceh!

so mari kita kaji satu persatu bakat si kicik ni..ngeeehe

i berbakat jadik model gangster..ala-ala yakuza zaman jepun ;p



model kalau bergambar,memang jarang dua bijik mata nya tu untuk pandang
kamera..macam di bawah ini



ahaks!

bila kita nampak model senyap sunyi ataupun macam isolated la orang kata walaupun orang sekeliling hu-ha hu-ha,maknanya nya model tuh memikirkan banyak perkara mengenai ke"busy" annya menjadi top model macam la ini...



Nak jadik model yang cekaL..model tak akan mudah menangis bila mana dia tidak mendapat apa2 jika dibanding kan dengan abang2 nya yang lain,,sila lihat di bawah ini.!




seorang model,hatta di rumah pun dia akan berpakaian ala-ala princess yang penuh dengan dresses lebih lagi warna putih yang suci.. ngeeeehe



pernah sekali dia kena offer jadik model iklan makanan ringan,,keropok double decker mesti ingat kan! haaa..keropok tuh jadi laku bila iklan dia disiarkan kerana melihat model ituh sungguh komited sampai makan keropok tuh pun tertutup2 mata,kening terangkat-angkat..[maybe nak feeling kelazatan kan]



model yang hot or "the bomb" bila berposing mesti menujukkan kaki nya yang panjang dan seksi
[kaki berketul2 macam selulit pulakk..hahaha]



bila nak makan apa2 yang ada kulit macam buahla kan..mesti akan ada orang tolong kupaskan,kerana si model nih takut kuku dia yag panjang tuh rosak..well demand betul model macam nih.. (-_-)



see...sebenarnya lil princess ni mempunyai banyak bakat menjurus kepada bidang modelling tapi.......
sedihnya bila semua impian ini musnah berkecai kerana.............................
........................................................................


bertuah punya si kicik! dia bermimpi rupanyaaaaaaaaaaaaaaaa..
jauh betul dia bermimpi sampai di awang-awangan,mentang2 tidur di pantai yang sepoi-sepoi bahasa..haihhhh

THE END

haha..weh korang..i told u earlier maaa,,this is a fairy tale..fairy tale mana de yang betol,,or kesahihan nya tak dapat di pastikan.

ok2..ko tak cukup tinggi,muka tak hot jangan perasan ko nak jadik model..
hahaha...

(^_~)

Monday, August 10, 2009

3 Musketeers

Pernah dengar tajuk entry tuh??

ya! saya dengar tuh bila nonton movie slumdog wehh..tak tau pulak cerita pasal apa buku inih tapi yang penting cerita kanak2

inseparable friends who live by the motto "all for one,one for all"


so sesuai betul dengan entry kali ini di mana bila saya buka album lama2 asik2 la jumpa gambar dorang bertiga nih..maklumla saya belum lahir lagi..haih2!


abg udin,abg asad,kakak



bergumbira main di pantai sampai lumpur pun dorang sapu..tengokla lepas ni


i told ya! haha..ish2..abg asad kelihatan comel ya di situh


kami juara! kamilah anak2 miloooooo

abg asad sama saiz je dgn abag udin,,kicik abg udin nih


hmm panjat selagi ada tiang,mcm i la dulu2.panjat sakan sampai jatuh dan tangan bengkok hingga sekarang (-_-)


small happy family XD

:
:
:
:
:
Little princess is on the way~
:
:
:
:


AWWWWWWW...so Hot laaaa this lil princess like hottie d nottie! ;P

Drop-dead Gorjes!!!!!

i Like! i Like
!


ok,stop then..haha..

to be continue with her fairy tale...la la la~



saya konvo!!

Ok,jangan tertipu!

patut depan tajuk tuh ada perkatang "abang"

hihii


Alfu mabruk Asadudin..~~ weee!



yeah2..lepas ni kalu keja boleh belanja saya banyak2..kiki

niat jahat sentiasa tersembunyi [tanduk sedang keluar]


tangan saya bantu asan promote baju arsenal yang baru..;p

arsenal fabregas?? bukan ko minat persie ka san?

...................................

abah : next one,,kena tnggu lagi 5 tahun la ni..lama betul..

saya : ituhlaaa..apik pn sempat dulu konvo sebelum saya.haih2

byeee!


sejenak : suka nye warne cerie2...haha

Arsenal & Western Food

hari itu,saya,asan dan abg menemani amat membeli benda yang da inginkan selama ini

dia sungguh teruja dapat gaji sebegitu sebagai pekerja celcom..hahah

tapi dalam masa yang sama asan juga ingin beli baju arsenal! hehhh asik2 arsenal dia



tengok2 dan cari2..paling penting cek harga okeh!

biru inih cantik..tp logo arsenal jangan lupa!

:
:
:

beralih kepada part paling best dalam hidup..

konon2 saya baik hati ingin belanja dorang2 inih makan

so abang asad bawa ke port dia salu makan western food

segala punya chop,steak..di Pandan Indah


abg asad's steak

mashed potato giler penuh dlm cawan..

saya's chicken chop..lol



amat's chicken mushroom



asan's chicken...[saya lupa..tet!]

.......................................................................

tengok2 price setiap makanan nih..terdiam sekijap..haha

saya : san,kalu aku nda cukup duit ko tolong cuci pinggan ah di dapur dorang ni

asan : hmm?? [dia masih tak dapat faham maksud saya,,betul2 kena tinggu tingkatan 3 ini budak.haih2!]

tapi yang penting terbayar akhirnya..muehehe


sejenak : knp tggu tgktn 3? asan salu tak dapa faham lawak bodoh kami smua,so abah cakap,,ko nih san kena tggu tgktn 3 kali baru boleh faham..nnti suda tgktn 3 ko pandai ketawa sorang2 tuh.HAHAHA

Saturday, August 8, 2009

Bestnye kat Malaysia

Hujan emas di negara orang,hujan batu di negara sendiri..lebih baik di negara sendiri..
ohh memang tidak dapat disangkal suda perumpamaan ini..!!

tadi saya pegi ke UPM sempena majlis konvo abang saya yang bongsu..ek? cemana tuh? huhu..my abang yg last laa..selepas dia adalah adik2 saya..hoho..dah2.bahagianya tengok padang bola yang besar..huh? ape yang bahagiaa..bukanla..saya tengok ramai student yang bersukan,,or time tuh ada kelab sukan kot..kriket,bola..yeah ramai2 kat padang setiap petang..jeles!

kat mesir setiap petang mana ada benda macam tuh..tsk..kita just stay dalam rumah je..kelas dan rumah..oh sungguh bosan hidup macam tuh.

Di Malaysia kalau jadik student tuh,,saya suka aktiviti yang macam2..saya suka sibuk! tahu la sibuk yang masuk kelab sana sini..organised program ke apa,,bantu sana sini,,plus dengan study..dan hidup kita busy dan tak boring paling penting ya.

kat Mesir hidup just study..dan adala aktiviti yang sikit2 je..ataupun lebih senang..saya tak berminat nak join,,tak tahu kenapa..maybe persatuan begitu tak menarik minat saya,,boring2..saya just suka join kalu pergi melancong! ituh sajala bole buat saya gembira..haha

memang tak banyak gerak bila ada kat Mesir..lebih2 lagi winter..ituh tak yah cakap..hibernasi sepanjang masa..ohh menyebabkan my fitness level di tahap 0%.. T_T

how i gonna make it for 5 years later.. help me.

dah2.Jangan mengeluh!

sejenak : saya cakap macam ni mbuatkan kamu mengaggap belajar di Mesir tidak best..oh jgn2 begitu,..maybe saya sj yang belum tau apa yg best kt sinai.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails