Tuesday, September 22, 2009

Siapa bertunang? *Jeng3*


TAHNIAH! MABRUK! CONGRATS!

termeterai la suda pertunangan antara

Athiruddin Amin & Ros Ernida Roslan

[font kaler pepel sbb baju raya dorang dua nih kaler pepel..hehe]



happy-happy face.. XD


disebalik kisah ini,aku berasa pelik..maka bermula la dialog aku dengan kakak

"Kak,bertunang ka suda tuh kalu kena sarung cincin? bukan kena ada majlis?"

"bertunangla suda tuhh..apa la ko ni"

"aik..selama ni aku ingat bertunang kena ada majlis,lepas tuh sign watikah/sijil,,iya la kan sebab sebelum ni semua yang aku kenal kalu dorang bertunang ada majlis,lagi la memperkukuhkan sangkaan aku"

"itu kalu dorang mau buat yang proper,buatla majlis..kan bertunang ni just antara dua keluarga,,dan tak boleh heboh2 sangat"


patutla sebelum ni masa saya kat mesir tuh mak pernah cakap dengan saya

"ko nak bertunang dulu pa?"

dalam hati berbisik

"ek eleh mak ni,,rilek2 suh orang bertunang,ingat saya ada duitkah mau buat majlis"

huhuhuhu..rupa2 nya macam nih ek bertunang

baik cikgu,saya faham!

:')




Saturday, September 12, 2009

I tak pandai melukis la


seronok tengok orang melukis nih kan?





Tadaa! gambar kartun eh! hehe

Sebelum Mata Terlena


Sebelum mata terlena..

apakah yang kita fikirkan?


Friday, September 11, 2009

Los Angeles

Hari ini abang saya baru balik dari Los angeles

oh berasa sungguh teruja mendapat barang2 dari sana

hehehe..

next post will be about Los angeles!!!

sayonara~

Thursday, September 10, 2009

Fun! V2

Second day..

Bukit Cherakah Shah Alam

sport place i told u!

outfit kami time tuh pun tak sesuai..haha..sebab plan nak g tempat 4 iklim tuh je

tapi bila sampai,,tak sangka tempat tuh besar sangat dan macam2 tempat ada

jom usha gambar~



inila peta dalam tempat tuh..kat sini ada camp site,,u bole buat program yang adventure



my buddies!



jom naik bus lawatan ni


ini la bilik 4 iklim tuh! tapi kan time nih summer la..suhu 15 darjah..
sejuk la juga..hehehe..rasa cam nak tido pun ade
cantik pun iye..but kalu winter lagik best kan..haha



tak bole masuk kawasan rumput2 ni..so kami stay macam pic atas tuh la






u bole naik basikal nak round tempat ni..but sure penat giler!

kami pun tercungap2 eh nak jalan dari satu tempat ke satu tempat yg lain..haha

kesian betul bila tak berapa fit ni (=.=')


ini dha masuk taman haiwan..bole ride kuda tuh tapi tak de "penjaga" die kat sana..tah hilanh mana orang die..haih2


sebeah tuh pula kawasan padi..

actually banyak lagi tempat bole pegi..

flying fox pun ade!

tapi penat la weh jalan,,dah la dekat pintu keluar tuh ada pakcik2 basikal jual ais krim

shesshhh..menggoda..balik2 tengok arah dorang..

so petang nak buka puasa tu kami bantai...





ABC!!!!

ABC seksyen 2 shah alam best la!!!!

fuh,,sekarang pun masih terliur bila tengok balik..

sure akan pegi lagi,pujuk2 abah..haha

ok bye!

Monday, September 7, 2009

Fun! V1



akhirnya ada juga benda saya nak post kali ini

3 hari 2 malam saya tidur di rumah kawan kat Shah Alam

setiap hari ada saja benda kami enjoy..maklumla kawan sejak sekolah..hehe

day 1

petrosains




tengah perhatikan abang tuh jalankan bola pingpong atas tuh



si kami pun ubah laluan jadi huruf Z


ni control keta mini yg ada minyak pnuh,,guna kreativiti nak smpikan ke destinasi b4 minyak habis


T-rex ni boifren zila


haa,,ni goyangkan pemegang pen secara rawak dan tunggu hinga benti,,jadik corak yg cantik atas paper tuh =)



jom drive kapal selam!..hehe stereng pelantar minyak ni (=.=')


oh ini sungguh bes! masuk dalam tuh,dan rasakan angin ribut taufan jika melanda..weee~



nih ape benda aku main..penat je nak halang bola masuk gol!


bye! kami dah habis pengembaraan..

walaupun tempat angkasaraya x sempat masuk

sedeyy..baru je nak patah balik,dha kena tahan kakak petro ni..
tuhla masuk lewat..kan dah tutup

T.T

Friday, September 4, 2009

I know him

Finally,after some searching of Al-Fatihah recitor from the entry below

i found his name is

Syeik Fahd Al Kanderi


such a beautiful voice

you can check his link


http://www.saint-coran.net/coran,Fahd-Al-Kanderi.html


=)

Thursday, September 3, 2009

Merdu suaramu,Indah bahasa-NYA




Subhanallah...

tarawih 20 rakaat sepanjang Ramadhon aku sanggup!

=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails