Monday, November 30, 2009

Saya pakai wedges 3 inci

haha so funny~

this is the first time im wearing 3 inches wedges~!!

am look tall la..like it. [pergh]




hehe..actually my height is same with Aminah [the one with tudung labuh]

from 158 cm to 161 cm only! [rendah nye saya]

luckily the day i wore that,i only sit in the hall for one whole day,

so the pain of using high-heel for the first time is not appeared.heh


Saturday, November 28, 2009

Eidul Adha di pagi raya

Selamat eidul Adha..

Kullu sanah wa antum toyyibun

Cerita di pagi raya,jam 6.16 am kami dah keluar rumah untuk berjalan ke stadium yang terletak bersebelahan dengan Universiti Zagazig



Banner eidul Adha..jauh juga berjalan kaki ni nak sampai 30 minit juga..takpe,lagi jauh berjalan untuk solat raya,lagi bertambah pahala kita


Orang ramai berpusu-pusu..



Kegembiraan kakak senior nak semayang raya..


See...ramai kan berkumpul di stadium utk solat raya..


Rahmah dan Fatma


Cute lil boy yang "bussi [cium]" balqis twice!


kami berada di luar "Kuliah Tib"


Salam perantauan dari kami di Bumi Anbia! [3 lagi housemie tak pegi semayang raya]

=)

Thursday, November 26, 2009

Adikku.Kesayanganku.

* entri ini ada unsur2 jiwang dan prihatin seorang kakak,jangan baca sebab saya malu,sila skip entry ini*



Ahmad Afiq

Selamat menempuhi SPM

Apa yang mendesak aku untuk taip entry ini kerana..

dia sangat jarang masuk dalam entry khas aku! haha..tapi itu bukan sebab yang utama

sebagai seorang kakak,sedih hati bila..[sila turn on soundtrack winter sonata choose muzik paling sedih]

sebelum itu,nak bagitahu..dia merupakan yang paling nakal,paling pandai kemas rumah,paling hensem ,paling rajin cuci kereta,paling suka berkawan sampai tak pandai pilih kawan,paling senang terpengaruh,paling protective kat aku kalau ada lelaki aku nak berkawan,paling muscular badan dia,paling kuat main daripada belajar dan etc etc etc..

semasa aku cuti bulan Julai-Oktober,,pada bulan September ituh la dia confess kat aku yang cakap dia menyesal banyak main daripada belajar sebab dia dapat markah teruk dalam exam sekolah.Sedangkan bulan Oktober dah SPM!!!
Aku pun memang gabrah la..ada sebulan lagi ni..tapi suruh je la dia belajar siang malam jangan tidur! at least ada juga penyesalan kan..hehehe

bila dah masuk musim exam spm nih..aku baru dapat tau dari mak yang apik nih sakit tulang rusuk bahagian depan,tulang rusuk dia retak!!!

Masa hari jawab paper 1 Agama Islam ,selepas habis je paper tuh dia terus mesej mak aku bagitau yang dia tak tahan sangat sakit di bahagian tulang tuh.Mak bawa dia pergi klinik dan yang esoknya kertas Add math!

Aku yang dapat tahu nih pun rasa macam nak menangis pula [emosi dah menguasai]
yang buat aku geram ialah dia dah rasa sakit sejak SEBULAN yang lalu! SEBULAN Beb! dan dia tahu apa punca dia sakit,dia jawab kat mak aku

"dia terkena LUTUT kawan dia,dia takut nak bagitahu mak aku sebab takut kena marah sebab tak pandai pilih kawan.Dia tahu dia pun salah sebab tak dengar cakap mak."

aku assume yang dia wrestling ni dengan kawan dia..tak pun bergaduh..apa lagi aku bole assume kan kalu dah kena kuat kat tulang rusuk sampai boleh retak? kena lutut lagi? mesti kawan dia tendang gaya kena lutut tuh.Tapi kesahihan belum pasti sebab mesej aku dia belum balas lagi kat hp.

Sedih pula bila dengar..sudahla dia beriya2 menyesal hari tuh..terus nampak la juga kesungguhan dia belajar untuk SPM.Tapi masa exam ini pulak Allah uji dia...dia ni terror subjek akaun sahaja..hehe

dulu aku cakap kat dia..

"wah apikkk...bole la ni jadi gabenor bank negara ganti si zeti tuh..tanda tangan apik woo di setiap helai duit..gila bangga aku"

Masa aku dah nak balik ke Mesir,dia hantar aku pegi KLIA,
dua kali dia salam aku..
salam terakhir dia genggam tangan aku erat2 sambil dia cakap

"kak ipa,doakan aku SPM supaya aku boleh jawab"

;(


"Apik,musibah itu satu nikmat"

Yakin dan tawakkal dengan Allah..Insha Allah usaha terakhir apik tuh Allah akan bantu.

Kak ipa doakan apik sihat kembali dan jangan risau pasal exam..buat yang terbaik.

Kak ipa sayang apik.


p/s Doctor bagi dia ubat urat dan tahan sakit,tapi bila dia makan ubat urat,kelopak bawah mata dia jadik bengkak,effect ubat tuh kot.Jadi dia just makan ubat tahan sakit je dahulu.

updated : punca keretakan adalah sebab dia bermain2 dengan kawan2 dia.ganas betul

Sunday, November 22, 2009

Sakit kepala? tak suka makan panadol?

Dulu-dulu...

abah saya selalu ada migraine..

tapi sekarang..

migraine dia dah hilang!

i just study about headache today in Physiology class.

actually headache is one type of REFERRED PAIN.

Refferred pain is which we felt in a site other than the diseased one that it originate from.

Susahnya nak faham bila sekali baca ayat tuh..nak senang

"sakit tuh datang dari tempat ini..tapi kamu rasa sakit tuh bukan di tempat sakit tuh datang,tapi rasa di tempat lain"

selalunya sakit tuh originate from our viscera (organ dalaman = gall bladder,renal etc)

Contoh paling senang kalau kita buat refleksologi yang urut2 kaki di sekitar sungei wang,jalan masjid india..haha..bila orang itu urut kaki kita,ada certain part kat tapak kaki tuh bila kena picit/tekan kita akan rasa sangat sakit...ha,,memang tau kan kalau rasa sakit,makna ada organ dalaman kita yang tak betul.itu lah referred pain. =)

ok,saya dah melencong jauh dari topik asal.

siapa yang tak suka makan panadol macam saya,untuk nak treat sakit kepala ialah dengan ambil caffein.

minum lah nescafe

sebabnya,nescafe buat blood vessels anda jadi mengecut /constrict. medical term is vasoconstriction

sebab utama sakit kepala ialah blood vessels kita jadi kembang / dilate. medical term is vasodilatation

Jadi saya nak promote beli nescaffe kat Giant,walaupun sini tak ada Giant dan saya bukan peminum nescaffe yang tegar..hahahaha..

tapi ada pula kes lain

sakit kepala bila buka buku mahu baca..yang jenis mengada2 banyak alasan kalu masuk part2 nak study ni..haha..bila tengok tv tak sakit kepala pula...

tapi serius ada yang macam nih..sebab kes ini termasuk juga dalam apa yang saya belajar tadi

ini namanya

Psychogenic headache

hehehe..

ok lah..saya nak sambung menghafal benda lain pula..bye2

happy sunday!

Updated : dont take overdose caffein,because caffein is just a short term cure.See the explanation in my comment box.

Thursday, November 19, 2009

owl product is everywhere


;D



o_O

product by Goody Hoo~

it's a balm

for

smoochy lip,sleepless night,busy hands,first aid and etc etc

where can i get one of these?

absolutely

not in EGPYT [maybe]

*sigh*

sometimes i hope im in europe rite now

europe u can get all the fancy things like this!!!

haih..perempuan2..haha

Sony ICD PX720

Hello friends,

1) My new target from now is Sony recorder,i need to servay the price before buying it.Maybe this eid,i will go to Cairo and start searching for it.I desperately want this gadget! must-have-list~ check it out this link

2) Start from next week,on 27th november,Egypt will celebrate one of the most popular festive in Egypt that is EID ADHA! Banks in egypt start to close at 24th for 10 days,,so hurry up guys,,withdraw your money to save for another days of holidays remain.

3) Egypt was defeated by Algeria for World Cup qualification in play-off game! *sigh* it's the second meeting after egypt won in the first game.

4) I will start my bean project during the holidays,insha Allah.

5) we plan to have an open house during the eid and we already list out the menu (s) we want to served.Nasi himpit,lontong,kuah kacang etc etc.

6) ohya! i want to teach u all how to reply back a wish when others wish you " happy eidul Adha"
so u just said back to them

"Kullu Sanah,wa antum bikhoir"


means "setiap tahun,dan kamu sihat walafiat" [the translation of each words]

I dont know what the exact meaning,i know someone will help me to give the meaning later =)

happy thursday!

Tuesday, November 10, 2009

Sharing is caring


hye people!

for this session,i want to share with you some websites/homepages which connects to my studies.
In appropriate way,,i always browsed these websites during my revision/study hour at home if i have any difficulties in digest/understand what i had read

before that,i really2 want any suggestion of websites for medical student like me to broaden my knowledge or at least the websites given are all about topics on what a medical student study at university.The website i really want is the one which have videos included,,because the process/pathway in some topics are very difficult to understand without any illustration.So,its better to see something moving in front of you instead of just reciting the chunk of words in the textbooks.

I have tried using You Tube before this,but i was feel little dissapointed on it because the videos it showed are not the one that exactly i wanted.Don't worry,its not that bad as i think,,maybe its just not the one i want.

1) http://wiki.answers.com/ [kind of wikipedia,but more to science information]
2) http://www.lab.anhb.uwa.edu.au/mb140/ [Blue Histology,its a great website because provide you with the histological view/image of cell structures under microscope]
3) http://www.medstudysites.com/ [Guide you how to study in proper way for every subjects and exam's question/practice also provided]
4) http://www.ehow.com/ [ this site is not purposely for medical things,but it will may help you to find out on how things are going in your daily life]

so peeps,,i love to hear from you if you have any suggestion websites for me.Thank you.

Happy Tuesday!





Friday, November 6, 2009

The back of the napkin




hello dear,

ok,abah boost my spirit to begin my interest in visual thinking.
heh,i didn't expect it will turn out like this just because of my first attempt of drawing in white blank paper..haha
check this
link

i dont know whether its true that im a visual thinker or not,it is because i draw just for fun and it just there! yah,a-suddenly-situation u want to draw something,i know all of u know what i mean.hm,fa aja aja why not u give it a try? ok,thats the correct answer.he.It takes u 3 months to adapt with a new skill in your studies,so be patient and see the final result.

so abah give me the website of this napkin..ah,its actually a title of book,i browse the web and saw what the author explained in briefing about his book,wow his ascent is understandable..heh heh
so people,check this
link

i still remember i accompanied abah to find this book at the bookstores,if im not mistaken we went to kinokuniya and boaders.But,the book is not there.Either sold out or not arrive yet.Its a new book,and i never ask what the book is all about..hehe..

then,cant wait to read his book.

happy friday!

Thursday, November 5, 2009

Waiting mode

hello people!

im tired of waiting...waiting for who? nobody..heheh.
waiting for water actually..my house is the highest level in this apartment,so water crisis always appeared.heh

instead of waiting for water,i draw something on the blank paper..i noe,im bad at drawing,,but at the end the drawing turn to be so cute i think..ngeh3



happy thursday!

Sunday, November 1, 2009

Life's updated!




hello readers,

im back! after disappeared for almost 2 weeks?.Also,hantu melaka was requesting me to update my life since im back to egypt.I think i know who hantu melaka is,because he always used various nicknames to appear in my blog,but stil i know who he was.haha.wek!

My routine is start to be hectic and busy..maybe? thus,i don't know where to start my story *sigh*

1. Today is my first day of "time of the month",,so i feel really weak and luckily i escape my class at the morning,because i know,if i stay at the university until noon,i will probably vomiting,headache-ing and can't help myself.I stil remember my first year,i have the same situation on the first day and i take my lessons now.so,DONT STAY!

2. My housmie had bought me 1 packet of green bean,yah bean.bahasa malaysia nya kacang hijau.I want to create something using that bean,,so i stil need some other stuff to make it successful,pray for me.later when my creation is done,i will show you.im also cant wait tho! =)

3. Last friday,i went to cairo to attend MAT at Rumah sabah,,i can't believe that one of the person standing in front of me is very resemble to someone i know long time ago.The memory is back.That's all.

4. The winter is just around the corner,my room start to switch off the fan when we go to sleep,because yesterday i got cold and today i got flue.huh?

5. i need to catch up my studies after 2 weeks of my absence.To make my study progressing easy,i record every lecture using intan's camera but i still not satisfy because i cant bring the camera everywhere because i just can revise the recorded video in front of my laptop.To make our study effective,we must combine what we see,we hear,we write,we read and we do.The more frequent you heard,the more or the tendency to remember the words are high.Ada makna tersirat nih,abah saja faham..hehehe

so that's all readers,i just can update some of it..i will add more later..thanks for reading..happy sunday!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails