Tuesday, November 16, 2010

Salam Aidiladha 2010


Salam semua :)

Hari raya kali ini masih lagi solat di Istad,Gamaah.hehe

Ohya,saya ada buat video salam perantauan untuk tahun ini!

video ini dirakam selepas solat aidiladha :)



(sila guna headfon/earfon utk suara yang jelas)

Jurucakap : Intan
Juruvideo : Saya

Komen dari saya untuk 

Intan : 1) Intan sangat sesuai jadi jurucakap,suara sedap
        2) Ko sempat je skodeng mamat arab eh! haha
3) comel gile ko tiup2 tudung tu.hehe

Balqis : 1) qis sangat lucu bila cakap "Marila kita bergembira"..haha comel!
2) blur2 dan rileks je ko kan! :D

Miza : 1) ko menyampuk ucapan intan sambil cakap "takpe,sibuk bakar lemang tu" 
aku dah rasa nak gelak gila-gila.HAHAHA
2) Ucapan ko sendiri buat aku nak ketawa,,Nibong Tebal!!!

Diri sendiri : 1) habit ko ketawa macam bunyi orang nak start enjin kereta tak hilang2
2) mata ko sepet sebelah lagi!
3) Slow sikit bercakap,jgn kelam kabut macam bullet train plakk


semoga terubat la rindu mak & abah kat saya bila ada video ni. :P





ikhlas dari kami pelajar malaysia di Zagazig.

^_^

Thursday, November 11, 2010

Secreto

saya perasan "ketidak betulan fizikal" saya kadang-kadang akan muncul.Saya rasa bukan kadang-kadang,tapi memang hakikat sedemikian rupa.Dan saya tidak rasa orang sekeliling saya perasan apa yg saya perasan.Diri sendiri memang la saya perasan lebih.he he

Iaitu saya mempunyai alignment mata yang tidak lurus ataupun tidak selari.Anda faham kah apa yang saya cuba maksudkan? maksudnya mata kiri dan mata kanan saya tidak sama rata.Ataupun word yang paling sesuai intepretasinya tapi membuatkan saya terguris ialah MATA SAYA SENGET SEBELAH.sobssssss.Mata kanan saya ke atas sedikit berbanding mata kiri saya DAN untuk menambahkan tragis nya keadaan ini iaitu kadang-kadang MATA KANAN SEPET BANDING MATA KIRI. Dua kali sobsssss.

Nasib alignment mata tu just SLIGHTLY off the track je.So it's not a problem for me.

Memang ramai tak perasan keadaan ini kerana mereka perlu fokus melihat muka saya untuk mendapatkan kepastian.Manusia-manusia yang perasan benda ini dan tegur saya sambil cakap 

"eh ipa,mata ko senget sebelah,nanti kalau kawin kena pandai cari jurusolek bagi mekap nampak mata lurus" - kakak- (dia perasan waktu hari nikah dia)

"pot,mata ko sepet sebelah kan" -Balqis-

YA.HANYA DUA ORANG.

hanya dua orang yang perasan dan cakap.Tak termasuk yang perasan tapi takut nak tegur sebab taknak kecikkan hati saya.haha..kamon..saya tak kisah pun,just say it dan saya akan jawab benda merapu-rapu lepas tu ketawa terkekeh-kekeh. :P

Ini buktinya.Sila lihat dan amati.Pakai spek bagi yang rabun.Pakai lens bagi yang suka mata colour2.



SLIGHTLY.SLIGHTLYYYY.HEHE

:

Musim mata kanan sepet sebelah.









FINAL ATTEMPT TAKNAK NAMPAK SEPET

saya tak tahu gambar-gambar ini trick camera/webcam ke apa..tapi yang pastinya mata saya memang senget.

signal lepas ni,

(-- . _ ) or ( - . o)

hehe.faham2kan lah

p/s saya tidak sabar nak update blog mengenai kronologi untuk menjadi Miss Bracy.hehe

Tuesday, November 9, 2010

Timeout


Alexander Rybak

Juara realiti tv.Mewakili Norway.Oh lagu dia memang masuk jiwa saya.hehe.Keunikan dia boleh bermain BIOLA ya.BIOLA.Instrument yang saya ingin pelajari sejak kecik dulu tetapi tidak kesampaian. 

kalau nak tengok hebat tak hebat dia main BIOLA.Sila loading video di bawah




Yang kat bawah ni pula lagu versi slow



p/s Kepada encek Fadzlin Hasani,get well soon yah! kiki

Wednesday, November 3, 2010

A quest of a thousand smiles..


Topik hari ini adalah

A QUEST OF A THOUSAND SMILES

apa yang saya cari dalam senyuman saya yang kelihatan gigi ini?

:


oh gigi macam ini


besar ayam kamu.Tak ada besar lagi ke?


apa ni tiba-tiba.Gigi pun tak nampak.


Kamu tidak layak jadi Einsten


Maaf cakap.muka kamu tembam.


Gambar ini blur.nasib kamu ada gigi.


kamu ada sebatang gigi je ke?


Bunga telur lagi cantik dari gigi kamu.Bahkan telur lagi cantik tanpa ada bunga itu.


cantik selendang


Ini dah obvious perbandingan antara dua gigi.


Nasib intan tak bagi nampak gigi.


Pandangan senyuman dari sudut sisi.Tiada perubahan.


Ini pakcik saya.


Senyuman kakak lagi cantik


kahkahkah


T_T


Anda boleh bayangkan? Bayangkan la apa yang saya cari dalam gambar-gambar ini.

ya!

SENYUMAN YANG BERKEYAKINAN DAN MENAWAN

*waiseh*

Dengan ini saya mengumumkan 

*ketak ketung ketak ketung*

A JOURNEY TO DO A BRACES BEGIN.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails