Saturday, March 26, 2011

Saya rindu zaman hidup yang busy/hectic.Like SERIOUSLY.


Hidup yang busy with works,study.homeworks and other side activities membuatkan kita lebih menghargai masa dan menggunakan masa yang ada dengan sebaik-baiknya or else it's called PRODUCTIVE life.Who agree with me? For me,i uber love busy life.I experienced it once when im in my school & matrix life.Yah,zaman sekolah merupakan zaman yang saya sangat nikmati.Zaman itu la juga saya sangat produktif dan bertenaga sepanjang masa.Tetapi itu semuanya dahulu..

the moment i step on my feet on this Anbiya Land,it changed my lifestyle 85%.I am soooo passive here.Once i am passived,my life is super duper dull and my brain is not processing well.It doesn't mean i can't think straight..aigo you guyss,,it means my brain is also slow.How can you study medicine when u have a slow brain?? Sebagai contoh,semasa di sekolah saya mempunyai daya ingatan yang kuat dan berkekalan agak lama.Namun bila berada di sini tahap daya ingatan saya agak berkurang,boleh ingat dengan cepat sometimes,tapi lupa dengan cepat juga totally.Arghhh.

my university just has classes.No assignment or homeworks,no extra-curricular.So your time is just for study and class.At first,im enjoying this kind of life..as time goes by i realized that this thing is not my lifestyle and i see the consequences.

Then you may ask why im not involve with the activities here.Haih..i don't know how to say..maybe..environment..people...activities..egyptian..I just need balance in my life..

oh Allah,please help me out.

Thursday, March 24, 2011

Perubahan pada GIGI.


kih kih kih kih

HAI!

Akhirnya rajin juga diri ini mengemas kinikan blog tersayang

masih ingat dengan entri A QUEST OF A THOUSAND SMILES ? Entri yang menyuarakan kegelisahan di dalam hati kih kih kih kih kerana mempunyai senyuman yang tidak berapa canthik disebabkan gigi yang tidak berapa canthik.

Sementelah 3 bulan lebih pendawai gigi bermaharajalela kih kih kih kih di dalam mulut ini dan berpelakuan baik di dalam mulut ini walaupun banyak makanan yang perlu dikorbankan tetapi saya tidak korbankan kerana SAPA TAHAN WEH.Biar terbuka segala dawai sampai boleh menyucuk-nyucuk gusi ini namun tetap ku harungi dengan tabah sampai putih mata.



"enjet enjet semut sapa sakit naik atas"

Yang dahulunya begini....



" woo o please please please,kamu jangan nakal"


:

:

:


"senyuman mu yang manis,gigi kamu yang putih,oh nonaku azizah"

ehem.



"Azura..senyumanmu ku terbayang..tanpamu ku sepi.."



"ingin ku berlari..mengejar seribu bayangmu..kamelia.."

Tepuklah tangan siket.Penat i nyanyi ni ha.

"kalau berpacaran
 memang banyak pantang larang
menjaga susila
ibu bapa adik abang" *tiba-tiba*

Terharu tengok gambar-gambar ni.Rasa nak menangis tengok gigi sendiri.Waha.Dua tahun lagi perjalanan braces ini,sekarang dah selesa pakai braces.kih kih kih kih.Kalau tutup mulut pun orang tak perasan yang saya pakai braces,sekali bila dah senyum terus shiny besi-besi tu kena pancaran matahari.Kih kih kih,itu memang perasa-an lah.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails