Tuesday, May 29, 2012

Websites i linger the most


Setiap laptop mesti akan ada websites yang di save di browser bar bukan? Now it's my turn to tell you what websites i saved on my browser bar .




saya kena selalu baca journal untuk tambah pengetahuan dan informasi terkini dunia perubatan.Dunia perubatan berkembang dengan pesat sekarang..i couldn't miss every single of it.Walaupun kadang-kadang boring nak baca artikel berjela-jela,saya gagahkan diri juga baca yg mampu.Tetapi bila dah boring selalunya arahkan cursor terus ke butang [X].Haha.





Twitter memang sangat menarik dan lebih privasi daripada facebook kan? Hehe..boleh pot pet pot pet macam-macam.Namun jauhi mengumpat,marah-marah orang,cursing etc etc..anda mampu mengubahnya! :)

nampak tak 31 followers? im soo sorry..sebab tak approve2 lagi..segan kot bila dengan orang tak kenal kita or kita tak kenal orang tu baca tweet-tweet kita..kalau saya artis baru saya approve semua request >.<




Budak Getah adalah salah satu komik kegemaran saya sejak kecil ^__^ .Hanya komik ni je kot belum habis-habis lagi berbanding komik kegemaran saya yang lain? hehe..dulu selalu beli buku dan kumpul..tapi sejak one piece dah ada kat online dah abaikan beli buku..sobsob..lebih-lebih lagi bila duduk jauh ni..kumpul buku lagi menarik kan!

Luffy dan kawan-kawan sangat comel..bodoh-bodoh plak tu. XD





suka websites ni sebab tengok fesyen-fesyen orang putih..beauty products..tips-tips pasal kehidupan harian..lovelife..at home.. etc etc.. website ni memang santai dan best bagi saya..saya suka tengok gambar ceria-ceria actually..gambar kat atas ni pun nampak ceria kan. :D

suka tengok make-up segala..and teringin sangat-sangat untuk make-up cantik-cantik.heeee *malu* tapi saya takut jadi addicted plak..bila fikir nanti masa HO mesti tak da masa untuk bermake-up segala..maka bila addicted,once tak bermake-up mesti muka nampak kusam dan pucat..pesakit pun tak best nak tengok kita pucat-pucat kan..huaa demi pesakit pesakit ku akan datang..terpaksala ku korban kan harapan untuk bermake-up T___T

saya yang bila tinggal je calit lip balm kat bibir pun saya dah rasa muka saya pucat gila.Sedangkan lip balm tak da kena mengena pun dengan kulit muka.*aigo*





Gerenti ramai yang suka dengan penulisan Ustaz Hasrizal kan..no need to say more :)



ini merupakan blogger indonesia..saya pun baru baca blog dia setelah diperkenalkan oleh kak chaq..penulisan dia pun best sebab selalu bercerita mengenai kisah-kisah nabi dan para sahabat dan kaitkan dalam kehidupan seharian..tapi dia sangat jarang update entry dia..nak bagi saya tertunggu-tunggu lettewwww~




wajib ada untuk saya.Connecting with my friends,family and news about my study *_*.Kalau takda FB memang ketinggalan pasal kelas,news,jadual,tarikh penting segala.Paling penting kat FB boleh selalu tengok video anak-anak buah saya iaitu arfan dan nuha yang abang dan kakak upload dalam group family.Hehe..tak best betul bila si kenits tu membesar time saya tak ada.Next month dah setahun my baby Arfan,masuk July pulak giliran Nuha plak dah setahun..hewww.




ok ini biasalah..buang masa sibuk hal artis.gossipss.lol

saya suka blog hopping juga..mostly blog saya baca selalunya blogger fashionista..blogger terkenal yang umur around 20s...etc etc..suka tengok dorang berfesyen walaupun kadang-kadang gerun juga tengok..but after all dorang memang cantik kan..nak pakai apa pun cantik :)



This is my favourite website actually.Artikel yang sangat-sangat menarik yang mengajar kita how to be productive in daily routine..membina peribadi yang mulia.Eceh!

Dulu-dulu..masa lepas SPM..saya suka baca website iluvislam..tak silap waktu tu la iluvislam baru bertapak di dunia alam maya.. tapi tak lama lepas tu saya stop baca website tu sebabnya website tu semakin lama semakin bertambah artikel-artikel/entry yang berkisar pasal soal cinta anak muda.Seriously,waktu tu rasa website iluvislam ni macam makin merepek je.Please no offense,this is just my 2 cent that time..maybe sekarang website tu dah bertambah baik,saya ada buka juga hari tu sekali nak tengok fenomena macam tu masih ada lagi ke tak..but alhamdulillah i think none.Namun untuk kembali baca website tu saya dah tawar hati..eceh! =P

Bukannya apa..saya stop baca tu sebab tak nak terpengaruh dengan benda-benda macam tu..even novel-novel melayu yang berunsurkan cinta pun saya stop baca selepas dah habis SPM..lingkungan umur 18-22 *bajet je tak letak sampai 23..konon skrg ni dah tak emosi la.lul* tu bagi saya lingkungan umur yang vulnerable.sebab waktu itula mengalami culture shock yang pelbagai seperti habis SPM,masuk Matriks,masuk universiti,kolej etc..jadi emosi kena kuat kan? Itu cara saya handle waktu-waktu vulnerable macam tu..minta maaf if ada yang terasa dengan statement ini >.< *maafkan patik*




website ini saya buka weekly.Sebab tempat saya download movie bersiri je contoh macam Vampire Diaries dan Glee. Hehe..




bila tinggal di kawasan pedalaman yang tak mempunyai cinema yang update pasal cerita orang putih tapi hanya update cerita arab..maka extratorrent solusinya selain daripada turun menonton wayang di Kaherah. >.<


Dah tahu kan website-website kegemaran saya?  Hehe..ohya! saya nak bagitau saya sekarang dalam stage bersedih sebabnya...

ini !


Picasa web album saya dah penuh :( maknanya saya tak boleh update photo yang banyak-banyak lagi.saya update entry ni pun bila saya dah delete2 gambar yang lama-lama yang saya pasti saya tak publish dalam entry-entry lama.Once you delete the photos inside..means photos tu akan disappear dalam entry yang lama...uwaaaa.

How la? Bagaimana untuk saya update next entry without photos? florence? Pisa? Rome?  im gravely died thinking about it. T____T. Solusi lain ialah kalau nak tambah space kena bayar bulan-bulan..uwaaa..help meeeee.Salah saya juga sebab tak kecikkan saiz mostly gambar yang saya dah upload..but still...im gonna dieeee..uwaaaaa.Help mee...

*berkabung*




Venice,Italy


Venice ! first time saya kenal tempat Venice ialah melalui movie Italian Job.

Bandar yang tidak ada kereta..dan hanya menggunakan khidmat gondola mahupun feri sahaja untuk ke semua tempat.

Luckily our hotel is just nearby the main station..keluar station je..belok kiri..jalan straight dah jumpa hotel

Ohya..Venice tempat paling sejuk sepanjang kami berada di Italy !! angin sangat kuattt sebab laut kan! or sungai? badan macam diselaputi dengan ais sepanjang bersiar-siar di kota Venice. burrrppppp.

Tujuan utama datang venice hanya untuk naik gondola sahaja..jadi misi perjalanan jauh-jauh takda la kan kat Venice ni..hanya berjalan sekitar hotel je~



2 hari 1 malam je duk kat Venice~










datinssss beraksi di kota Venice 



cuaca best ..sebab tak mendung...tapi sejuk sangat lew



gondola ~~~


apa fungsi kayu pacak-pacak ni eh? tempat parking gondola kot?



yeah..tempat parking..





kaki tengah tahan sejuk tu..tak ada deria rasa dah tu sebab dah keras..sebab boot tu nipis..



feri yang tertutup..orang venice naik itu..kami naik gondola >.<



ini pembawa gondola kami..kesian dia terketar-ketar tangan bawa gondola tu sebab kesejukan..muka pun merah-merah..kitorang hanya mampu tengok dengan simpati..

apa tak nye..kami paling noob kan sebab kami je yang naik gondola..penduduk venice pun tak naik gondola waktu tu sebab terlampau sejuk..semua dorang naik feri yang tadi.HAHAHA



















esok paginya..bersiar-siar sekali lagi sebelum  menuju ke destinasi seterusnya













loket loket tu di panggil Murano Glass..antara keistimewaan venice juga sebab ada murano glass tu..







anjing pun pakai baju sebab sejuk


kedai makan yang sweet~







kawaiiiiiiii~~~ macam patung




our photographer


begitu la hari-hari kami di venice.. best :)

ohya..actually sebelum sampai venice dari Verona..kami tersilap naik train T__T.
tak sedar yang beli tiket train low class je..tapi berlagak naik train first class..bila kedapatan kena halau keluar ke station yang terbiar.haha..i will update about it later k! ;)





Next destination.. Florence a.k.a Firenze..


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails