Friday, February 15, 2013

Barakallah Maisarah!

24 Januari 2012 selamat lah sahabat saya Maisarah di ijab kabulkan dengan suaminya Mohd.Bakri yang merupakan orang Palestin menetap di Jordan >.< .Percintaan mereka boleh diibaratkan sebagai 

CINTA MUKA BUKU. (FB)

:D

kalau dah jodoh....... heheheh!

Maka majlis pernikahan di buat di Masjid Fatah,Zagazig..dan jemputan hanyalah untuk akhawat (perempuan) sahaja...bila dah sebut akhawat...apa lagi..marilah kita menjangokkkkk (berlawa-lawa).wakaka.. dan entah kenapa hormonal saya hari tu boleh pakai jubah putih tu agak-agak macam dah ter over shadow kan pengantin ..kalau pengantin tak sampai saya dah layak untuk gantikan pengantin..sorry Mai T_T


 photo DSC_0035-2.jpg

bergambar kat roof top! HAHA

 photo DSC_0040-1.jpg

menaiki teksi untuk ke Masjid Fatah

 photo DSC_0043-1.jpg

para hadirin..

 photo DSC_0059-1.jpg

peewwitttt... Ayah mai (paling kiri) Ayah Bakri (dua dari kiri) Bakri si pengantin (dua dari kanan) Ustaz sobri a.k.a tok kadi (paling kanan)

 photo DSC_0072-1.jpg

sesi menyarungkan cincin....pengantin kite berniqab ye =)

 photo DSC_0076.jpg

saya tak ada gambar plak masa ijabkabul bersalam tu..hehe..tapi masa dengar mas kahwin yang Bakri bagi kat Mai ialah 500 USD *drop jaw* ..saya sanggup gantikan Mai.bahaha ($_$)V

 photo DSC_0079-2.jpg

cik qis dan cik shifa

 photo DSC_0080-1.jpg

bersama pengantin tak jadik.
hihihihihihihihihihihihihihi

 photo DSC_0089-1.jpg

weee...mabrouk! mabrouk! *bunyik kompang*

 photo DSC_0092-1.jpg

 :D


selepas solat jumaat baru diadakan majlis resepsi di dewan..tak boleh letak gambar sebab Maisarah buka purdah waktu itu dan hadirin pun semua perempuan! hehe..

Semoga Mai dan suami bahagia hingga ke akhir hayat~ pecah rekod batch kite mai kahwen orang luar! hehe..ok till next post..kamsahamida~~

Thursday, February 14, 2013

Hurghada (snorkeling),Egypt


Hurghada ni terletak di Laut Merah..so memang aktiviti menarik dorang buat ialah snorkeling...tapi..tapi..tapi...tak jadi pun snorkeling tu sebab ombak kuat! hahaha..and fortunately memang kami tak plan pun nak ber basah-basah dengan ada peserta lelaki yang ramai yang macam tak selesa dan leceh nak tukar-tukar baju..dann lebih baik kami menikmati pemandangan laut =P

 photo DSC_0570.jpg

 photo DSC_0574.jpg

ini di dalam dock kapal

 photo DSC_0584.jpg

 photo DSC_0588.jpg

 photo DSC_0589.jpg

 photo DSC_0590.jpg

 photo DSC_0596.jpg

si baju superman kami gelar "adik putih" sbb dia sangat happy go lucky macam budak-budak.haha...he's 20! minority muslim of Serbian..dia belajar di Turki...jalan-jalan di Mesir join trip kitorang..

 photo DSC_0602.jpg

 photo IMG_0909.jpg

 photo IMG_0937.jpg

 photo IMG_0989.jpg

 photo IMG_0967.jpg

 photo IMG_1005.jpg

cubaan untuk melompat dan untuk dapatkan shot terbaik..readyy guyss..1 2 3

 photo IMG_1006.jpg

alaaa saya tak sempat snap pic dorang lompat! hahaha..noob giler..ok again guys...1 2 3..

 photo IMG_1007.jpg

ok ini boleh la...hahha walopun mirah tak sempat lompat =P

ini sahaja lah perjalanan kami sewaktu winter break! insha Allah kalau ada lagi tempat best-best saya pergi saya akan update.heeeeeee...bye bye! ^_^

Monday, February 4, 2013

Hurgada (safari exploring),Egypt

Hurghada!! ho yeh!! kat sini kami akan di bawa ke tengah-tengah padang pasir di mana terdapat perkampungan arab badwi dan kami melihat gaya hidup arab badwi tersebut..then disebabkan saya tau aktiviti hari tersebut agak mencabar so semestinya pakaian saya kena la selesa dan senang nak lompat-lompat! haha..ohmy..tudung pun jenis amik tudung brunei je teruihhh untuk sarungg..haha...okay2..jomm baca sampai ke hujung entry! =)

 photo IMG_0714.jpg

pagi sebelum naik jeep ke gurunnn..heheh

 photo IMG_0731.jpg

berada di dalam jeep

 photo DSC_0400.jpg

excitedddd nehhh

 photo IMG_0735.jpg

our driver !

 photo IMG_0734.jpg

yehhh..rasa macam dah jadi krew majalah tiga/jejak rasul yang melawat culture orang asing pergi ke tempat-tempat seperti ini.

 photo DSC_0381.jpg

berhenti sekejap untuk sesi fotografi bersama banner..tapi kami tak join pun sebab dah ramai sangat orang kerumun banner tu..hiihii

 photo DSC_0412.jpg

ha lepas tu kami kena daki satu cerun ni..ke gunung eh..untuk lihat pemandangan sekitar padang pasir yang luuaaassss.oh gambar ni kami sudah berada di atas gunung itu.

 photo DSC_0408.jpg

 photo DSC_0416.jpg

 photo DSC_0417.jpg

para jeep jeep sedang pusing ke sebelah gunung dan menanti kami untuk turun

 photo DSC_0421.jpg

ehek..ehek >.<

 photo IMG_0770.jpg

 photo IMG_0779.jpg

ok ini di bahagian nak turun dari bukit tu..penuh dengan pasirrrr..actually takut juga nak turun sebab curam sangat..then fikir boleh ke nak jalan atas pasir ni.. but...

 photo DSC_0426.jpg

i think its more safeeeee kalu berpasir instead of batu-batuan! sebab pasir leh cengkamm kaki kitaaa..actually korang boleh berlari turun je! like seriouslyy..memang tak akan tergolek sebab pasir cengkam kaki dan untuk 2nd time kalau ada peluang maybe saya pun nak lari! haha

 photo DSC_0428.jpg


 photo DSC_0435.jpg

bersantai-santai dalam jeep sementara menunggu semua yang lain turun


 photo DSC_0438.jpg

pasir masuk stokin dan kasutt...hehe

 photo IMG_0795.jpg



 photo DSC_0445.jpg

lepas tu aktiviti naik unta!

 photo DSC_0447.jpg

actually this is my first time  riding a camel..hehheheheh

 photo DSC_0487.jpg

 photo DSC_0488.jpg

kawasan buat roti pita....

 photo IMG_0826.jpg

dorang gunakan taik unta sebagai bahan bakar =/...masak roti tersebut..asap api yang keluar tu bayangkan la dari mana...taik unta..uhuk uhuk..

 photo IMG_0829.jpg

demostrasi membuat roti!

 photo IMG_0839.jpg

tebarrr...penyekkk...tebarrrr...penyekk..masakk dan bagi kitorang rasa roti dia buat tu..no no no..saya tak makan..hehe..tapi dorang kata sedap je sebab dia rangup dan nipiss kann

 photo IMG_0841.jpg

this is the best part...waiting to ride ATV (all terrain vehicle)

 photo DSC_0494.jpg

muahahaha...best gilosssss naik ni dan pandu kat padang pasir !

 photo DSC_0497.jpg

we are set to go! tapi sebelum tu kena tutup muka untuk elakkan pasirrr

 photo DSC_0499.jpg

 photo DSC_0501.jpg

yehh..kami kena pandu dalam satu barisannn..supaya senang guard arab tu urus..hehe

 photo DSC_0512.jpg

 photo DSC_0516.jpg

im feeling good! bergegar2 badannn bawa ATV ni laju-laju sebab jalan tak rata kann..dengan batu besar-besar lagi...overall memang best gileeeeee!

 photo DSC_0540.jpg

lepas tu naikk bukit balik untuk menyaksikan sunset!

 photo DSC_0544.jpg

 photo DSC_0561.jpg

matahari dah terbenam~~~

 photo DSC_0562.jpg

weee.. ini la aktiviti kami seharian di perkampungan badwiii..such a good memory! =))


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails