Sunday, March 23, 2014

An Update for My New Sem...


hellooo gegirls and boboyssss :D

Sudah masuk sebulan kelas tahun 6 bermula..cuti panjang lama sangat..but now rasa uwaaa nak cuti panjang lagiii sebab nak cover subjek yang dah belajarrr..huuuu *biasalah suka buang masa kan..sob* oklah,saya just summarize aktiviti sepanjang cuti, bermula kelas sehingga lah ke hari ini...

PESTA BUKU

 photo IMG_1153.jpg

 photo IMG_1169.jpg

 photo IMG_1170.jpg

beli novel omputeh je.hahaha..ke laut buku-buku medic aku ...

 photo IMG_1176.jpg

 photo IMG_1201.jpg

IKEA cairo! baru buka maka serbu la...memang rasa macam kat malaysia bila masuk ikea ni tengok barang-barang dia..

BAZAR

 photo IMG_1276.jpg

adik-adik junior rajin menjual~

 photo IMG_1295.jpg

lunch kat situ makan nasi lemak..heee

 photo IMG_1279.jpg

ni rumah pasangan dah berkahwin..tapi bukan lelaki dlm gambar ni yang kawen..haha..nak tunjuk je..nama dia Hassan..dia menjual bersama-sama kawan-kawanyaa..ni dia jual nasi ayam dan donut.. :)

 photo IMG_1283.jpg

dia bungkuskan untuk kami yang membeli..yang kat dapur tu barulah pasangan dah kawen...bini dia takde kat rumah time ni..dia tengah goreng donut..hehe

 photo IMG_1284.jpg

inilah nasi ayam dorang..





MASAK-MASAK MENCUBA RESEPI BARU

 photo IMG_1588.jpg

nasi kerabu! wahahaha...nasi je warna kuning...ulam pula guna brokoli! haha..biasalah kat negara orang ni tak semua benda ada..kena proaktif sket ;P

 photo IMG_1846.jpg

nasi kabsah! saya buat sendiri rempah kabsah nye..blender je semua rempah-rempah..


LASIK

Yes i did lasik operation last month..elhamdulillahh..saya buat dengan lecturer saya sendiri semasa berada di tahun 4.. opthalmologist..dia bagi diskaun dengan pelajar dia..so saya hanya bayar

RM1350 !
 yes for both eyes!

 photo IMG_1669.jpg

doing eye examination before operation..

 photo IMG_1708.jpg

our last day wearing glasses!

 photo IMG_1717.jpg

operation dalam 15 minit jeee..dah siappp..mata waktu ni masih hazy...keesokan harinya baru clear :)

 photo IMG_1733.jpg

keluar diva teruss..jadi mata lalat!

 photo IMG_1734.jpg

first class with my 'new' eyes

 photo IMG_1773.jpg


BAIT AULIYA' KAMPUNG CUISINE

 photo IMG_1885.jpg

ini ialah Auliya' ! tauke Kampung Cuisine

 photo IMG_1888.jpg

dia anak kepada batchmate saya..nenek dan atuk dia ada di sini..dorang buka kedai makan..hari-hari mak dia masak masakan kampung..sedappp ;)

THE GEGIRL PROJECT

 photo IMG_1855.png

cuba teka saya nak buat apa? hehe!

 photo IMG_1856.jpg

lace and women cannot be separated

 photo IMG_1897.jpg

terima kasih pada kakwa (batchmate) yang sudi pinjamkan mesin jahit Singer dia kepada kitoranggg..klasik sangat!

 photo IMG_1911.jpg

tadaaaaaaaa...my mini backpack!

 photo IMG_1916.jpg

ini la beg ke kuliah sayaa...i love it to the max! thanks pada housemate saya farihah sebab sudi mengajar saya untuk DIY bag ni.. next time saya nak jahit nama kat bag ni *takde mesin jahit sulam so tergendala*

RIADAH PETANG

 photo IMG_1966.jpg

hari-hari akan walking/jog kat track..keeping fit! *aahh my skin is not good right noww :( *

SNACKS
 photo IMG_1950.png
ini lah kedai roti versi mesir..hihihi..selalu lalu kedai ni kalau nak pergi dentist..saya try beli breadstick..sedapp dimakan kosong mahupun di cicah nutella

OUTING WITH LE HOUSEMATE

 photo IMG_1988.jpg

dalam microbus.. *menyempat*

 photo IMG_2029.jpg

i love this dress..this one saya beli sekali dengan jubah turki

 photo IMG_2038.jpg

kedai minyak wangii

 photo IMG_2057.jpg

 photo IMG_2049.jpg

 photo IMG_2072.jpg

balqis plak nak beli sport shoes! *tapi bukan kasut dalam gambar*

 photo IMG_2083.jpg

kalau kat Malaysia ada garret popcorn..kt sini ada kukuruza popcornn

 photo IMG_2082.jpg

 photo IMG_2189.jpg

dark choc popcorn!

 photo IMG_2086.jpg

masuk kedia makeup and kami try lipstick! lol...i think gincu warna pucat macam tak sesuai je dengan saya..yes? no? x_x

 photo IMG_2099.jpg

weehuuuu,biker jacket with stud.checked! must-have-thing in your wardrobe.

 photo IMG_2142.jpg

Hana BBQ ! ini kedai makan korea...first time datang sini..ini semua side dish dia...i tak makan kimchi yg paling kiri (dlm gambar) sebab nampak tak sedap je

 photo IMG_2121.jpg

muka cunning bila hidangan depan mata

 photo IMG_2129.jpg

 photo IMG_2139.jpg

 photo IMG_2149.jpg

bulgogi! marinated beeffff...

 photo IMG_2143.jpg

sweet sour shrimp..ini sedap

 photo IMG_2154.jpg

 photo IMG_2159.jpg

uuuuu...panas~~ panas~~

 photo IMG_2160.jpg

roasted duck with hot spicy sauce..daging lembut..tapi kuah dia hmm taste korea..saya ingat kan roasted tu konon2 kering la kan..rupanya berkuah macam ni..hehe

 photo IMG_2161.jpg

jampong mee

 photo IMG_2162.jpg

taste mee ni biaser2 saje lorhh..kuah dia tu untuk lidah korea kottt..

 photo IMG_2164.jpg

but being miza,she can eat all of thisss...habiss kering! well her favourite jenis sup sup dan mee

me : mizaaaaa cemana ko boleh habiskan mee tuuu...dah a kuah dia rasa pelikk..amazingnyaaa

miza: hm tu la..aku dah baca siap2 bismillah konon2 taknak kongsi makanan dengan setan,tapi aku tengok macam aku yang jadi setan makan benda ni

me: hahahahhaahha...

 photo IMG_2167.jpg

ini kat Ramses Railway Station..indah khabar dari rupa...wuuu..landasan keretapi bau hancinggg..dan train takde ke zagazig pun so kami tak jadi naik..naik microbus je pulang zagazig..

 photo IMG_2170.jpg


ok..ini la semua update terkini saya..bye!






LinkWithin

Related Posts with Thumbnails